ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ με φόντο το πλαίσιο Γκουτέρες

Κόντρα ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ με φόντο το πλαίσιο Γκουτέρες

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δημοκρατικό Κόμμα για να απαντήσει στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για «ανακρίβειες», όπως αναφέρεται, που ακούστηκαν στο κρατικό ραδιόφωνο.

Το ΔΗΚΟ σημειώνει ότι μαζί με τα άλλα κόμματα του Ενδιάμεσου Χώρου «διαφώνησαν αμέσως με το κείμενο συμπερασμάτων Γκουτέρες και τους χειρισμούς του κ. Αναστασιάδη».

«Είμαστε αναγκασμένοι», όπως γράφει σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, «να απαντήσουμε σε ανακρίβειες που ακούστηκαν από τον κ. Άντρο Κυπριανού, ο οποίος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, είπε ότι τα άλλα κόμματα δεν αντέδρασαν έναντι του κειμένου συμπερασμάτων του ΓΓ του ΟΗΕ και των εξελίξεων κατά την πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά».

Στην ανακοίνωση επισυνάπτεται και κοινή επιστολή που εστάλη στις 6 Ιουλίου στο Κραν Μοντανά, με αποδέκτη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και αποστολείς τα κόμματα του Ενδιάμεσου Χώρου, πλην Συμμαχίας Πολιτών .

Κοινή Επιστολή

Δημοκρατικού Κόμματος
Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ
Κινήματος Αλληλεγγύης
Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών

Crans Montana, 6 Ιουλίου 2017

Α.Ε. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Κύριο Νίκο Αναστασιάδη

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου και των τοποθετήσεων που έγιναν στη διάρκειά της και με δεδομένη τη μη τήρηση πρακτικών, είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε και γραπτώς την έντονη διαφωνία μας με τους χειρισμούς σας και με την πρόθεσή σας να αποδεχτείτε τις τουρκικές απαιτήσεις στα εκκρεμούντα ζητήματα των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως συγκεκριμένο αντάλλαγμα.

Η θέση ότι μια τέτοια κίνηση θα υποχρεώσει την τουρκική πλευρά σε υποχωρήσεις στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη, συνιστά κάκιστη διαπραγματευτική τακτική και απομακρύνει από μια σωστή και λειτουργική λύση, αφού, οι υποχωρήσεις που προτίθεστε να κάνετε – αλλά και πολλές υποχωρήσεις που ήδη κάνατε - καθιστούν την ενδεχόμενη λύση άκρως δυσλειτουργική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβίωση του κυπρισκού λαού.

Επιπρόσθετα, ακόμα και εάν αυτή η κίνηση εκθέσει πρόσκαιρα την τουρκική αδιαλλαξία, κάτι που είναι αμφίβολο, δυσχεραίνει παράλληλα τη θέση της πλευράς μας καθώς δημιουργεί προηγούμενο αποδοχής απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων.

Σας καλούμε, έστω και την ύστατη, να αναθεωρήσετε την τακτική σας.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη.

Υπογραμμίζεται ότι την επιστολή έλαβε και ο ίδιος ο κ. Άντρος Κυπριανού, στον οποίο κοινοποιήθηκε η επιστολή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «ενόψει και του δείπνου του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί» το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει ότι διαφωνεί με το πλαίσιο Γκουτέρες, το οποίο «θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε λύση, που θα καθιστά την Κύπρο τουρκικό προτεκτοράτο».

«Καλούμε τον κ. Άντρο Κυπριανού να αναφέρεται στις δικές του θέσεις και να μη διαστρεβλώνει τις θέσεις άλλων κομμάτων, όταν μάλιστα αυτές έχουν κατατεθεί γραπτώς», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top