ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημαντική νίκη στην… εξορία και ισοπαλία στις νίκες (pics)

Σημαντική νίκη στην… εξορία και ισοπαλία στις νίκες (pics)

Σημαντική νίκη πέτυχε η C2S ΑΕΛ επί του Κεραυνού με 64-60, στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς για την τελική φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο «Κίτιον» κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της ΑΕΛ. Με την νίκη αυτή η ομάδα της Λεμεσού ισοφάρισε την σειρά των τελικών σε 2-2, και η ομάδα που θα επικρατήσει στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της σειράς, που θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας» στον Στρόβολο, θα στεφθεί Πρωταθλήτρια ΟΠΑΠ Γυναικών 2018. Κορυφαία της αναμέτρησης ήταν η Πέτρα Όρλοβιτς η οποία σημείωσε 34 πόντους.

Ελαφρώς καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΛ όπου μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ με 14-11. Στην συνέχεια ο Κεραυνός ήταν ανεβασμένος, καταφέρνοντας να καλύψει την διαφορά και μέχρι το 17’ να είναι μπροστά στο σκορ με 23-16. Έπειτα ακολούθησαν τέσσερις πόντοι για την ομάδα του Γιώργου Παλάλα με τις Παπαδούρη και Όρλοβιτς, μειώνοντας σε 23-20, ενώ στην συνέχεια η Έιβερι με δύο ελεύθερες βολές έκανε το 25-20. Πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου η ΑΕΛ σημείωσε ένα ακόμα πόντο με ελεύθερη βολή της Όρλοβιτς (25-21).

Πιο καλός ήταν ο Κεραυνός με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Στροβόλου μέχρι το 23’ κατάφερε και δημιούργησε διαφορά δέκα πόντων στο σκορ, το οποίο έφθασε στο 35-25. Στο επόμενο τρίλεπτο η ΑΕΛ μείωσε στους επτά την διαφορά (37-30), με την Έιβερι λίγο αργότερα να ευστοχεί σε τρίποντο και να φέρνει το σκορ στο 40-30. Στο 29’ το σκορ ήταν στο 44-37, με την Μενελάου στην εξέλιξη του αγώνα να ευστοχεί σε τρίποντο και να φέρνει το σκορ στο 44-40. Πριν την ολοκλήρωση της περιόδου οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο πόντους (Ρουσσάκη για Κεραυνό, Όρλοβιτς για ΑΕΛ) με το σκορ να οδηγείται στο 46-42.

Ισορροπημένα ξεκίνησε η Δ’ περίοδος, με την ΑΕΛ να καταφέρνει να μειώνει σε 51-49 μέχρι το 33’, ενώ λίγο αργότερα η Ρουσσάκη με τρίποντο έφερε το σκορ στο 54-49. Μέχρι τα μισά της περιόδου η ομάδας της Λεμεσού σημείωσε τέσσερις πόντους με τις Μίτσελ και Μενελάου, μειώνοντας στον ένα πόντο την διαφορά (54-53), ενώ δύο λεπτά πιο μετά, στο 37’, οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο ακόμα πόντους (Όρλοβιτς για ΑΕΛ, Θεολόγου για Κεραυνό) οδηγώντας το σκορ στο 56-55. Λίγο αργότερα η Όρλοβιτς σημείωσε τέσσερις πόντους και έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ με 59-56. Έως το 38:20 οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο πόντους (Ρουσσάκη για Κεραυνό, Μίτσελ για ΑΕΛ) με το σκορ να πηγαίνει στο 61-58. Στην συνέχεια η ΑΕΛ πέτυχε δύο ακόμα πόντους (από ένα η Όρλοβιτς και η Παπαδούρη), ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης το σκορ οδηγήθηκε στο τελικό 64-60.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-11, 21-25, 42-46, 64-60.

C2S ΑΕΛ (Γιώργος Παλάλας)

Παπαδούρη 6 (1), Μενελάου 5, Λάρκου 5 (1), Όρλοβιτς 34, Μαυρουδή 5 (1), Αντωνίου, Μίτσελ 9.

Κεραυνός Στροβόλου (Χρίστος Στυλιανίδης)

Πιτσιλλίδου 11 (3), Κασάπη, Νικολάου 2, Νικόλα 2, Έιβερι 23 (4), Ρουσσάκη 10 (2), Μερκούρη, Θεολόγου 11, Αθανασίου 1.

 

Πηγή: www.basketball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top