ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑ-THEMA: Οι Βρετανοί δεν είναι φίλοι μας- Τζάμπα εκμετάλλευση ιθαγενών- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΧΑΡΤΗΣ

ΠΑΡΑ-THEMA: Οι Βρετανοί δεν είναι φίλοι μας- Τζάμπα εκμετάλλευση ιθαγενών- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΧΑΡΤΗΣ

Δεν πάει καιρός, όπου οι πολιτικοί μας αναφέρονταν σε ‘κυρίαρχο’ λαό ο οποίος επρόκειτο να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Κυρίαρχος λαός όμως, σε μια χώρα που η κυριαρχία της εξαλείφεται, σε βαθμό που ορισμένες φορές, ο υποφαινόμενος νοιώθει ότι η νοημοσύνη του βιάζεται άγρια.

Όπως είδαμε, η Κυβέρνηση πριν την επίθεση στη Συρία το περασμένο Σάββατο (14/4), διαλαλούσε ότι βρισκόταν σε επικοινωνία με τις Βρετανικές Αρχές και τις κινήσεις των Βρετανικών Βάσεων, ενώ μετά τους βομβαρδισμούς, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για τα βρετανικά μαχητικά που έφυγαν για Συρία.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, μας ‘εξήγησε’ ότι οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι κατασκήνωση, αλλά στρατιωτικές βρετανικές βάσεις.

Εντάξει, ως ιθαγενείς για αιώνες αλλάζαμε αφέντες, χωρίς να γνωρίζουμε τι είναι δημοκρατία, κυριαρχία και ανεξαρτησία, ενώ ο πόθος για ελευθερία καλός ή κακός μας οδήγησε στο κουτσοσύνταγμα του 1959, με τους Βρετανούς να μας ‘ξεγελούν’ και να αποδεχόμαστε ένα παράξενο, πρωτοφανές καθεστώς ‘Κυρίαρχων Βρετανικών Βάσεων’ στην ‘ανεξάρτητη’ Κύπρο.

Τη Δευτέρα (16/4), η ιστοσελίδα μας εξασφάλισε φωτογραφίες όπου, περίπου δέκα στρατιωτικά ήταν φορτωμένα σε φορτηγά οχήματα, μεταξύ κυκλικού κόμβου Μέσα Γειτονιάς και Αγίας Φύλας στη Λεμεσό.

 

Τα οχήματα, δεν έφεραν αριθμούς εγράφης ούτε διακριτικά της Εθνικής Φρουράς, ενώ αν λάβουμε υπόψιν ότι Βρετανικές Βάσεις, όπως θα δείτε και στον πιο κάτω χάρτη, βρίσκονται στη Δεκέλια και στο Ακρωτήρι, η οποιαδήποτε μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη μια βάση στην άλλη, λογικά θα γινόταν από τις αερογέφυρες.

Λοιπόν, οι Κυρίαρχες Βρετανικές Βάσεις, δεν περιορίζονται στον χώρο που συμφωνήθηκε στο σύνταγμα, αλλά όπως φαίνεται η ‘κυριαρχία’ τους βγάζει τροχούς και κινείτε στους δρόμους της ‘κυρίαρχης’ κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Βρετανοί μας έχουν ανάγκη, χρησιμοποιούν τις βάσεις ως αβύθιστο αεροπλανοφόρο και τεράστιο ‘αυτί’ που ακούει τα πάντα στην ευρύτερη περιοχή και αντί να το εκτιμήσουν, είδαμε επανειλημμένα τον σεβασμό προς τον κυπριακό λαό και τη ‘βοήθεια’ τους για λύση του Κυπριακού , που δείχνουν διαχρονικά.

Εξάλλου, όπως διαβάζουμε και σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Δημοκράτης’, στις 9/12/1947, οι Βρετανοί αποικιοκράτες, ξεκαθάρισαν από τότε ότι δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από την Κύπρο.

Άραγε, τι θα γινόταν αν σε ένα φανταστικό σενάριο, 100 000 Ευρωπαίοι Ελληνοκύπριοι απέκοπταν τις Βάσεις μιας χώρας που σύντομα δεν θα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ; Θα συνελάμβαναν 100 000 ανθρώπους; Είναι μήπως καιρός να εξαργυρώσουμε κάτι, ως αντάλλαγμα του κουτσουρέματος της κυριαρχίας μας;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top