ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εγκληματούν παίζοντας με τη δημόσια υγεία -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&ΕΓΓΡΑΦΟ

 ΛΕΜΕΣΟΣ: Εγκληματούν παίζοντας με τη δημόσια υγεία -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&ΕΓΓΡΑΦΟ

Τοπικοί άρχοντες φαίνεται να παίζουν με την δημόσια υγεία στον βωμό του κέρδους, αφού εν έτει 2018 συνάπτουν ακόμη συμφωνίες με εταιρίες που μαζεύουν τα σκουπίδια με μονοκάμπινα.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Περιβάλλοντος, μετά από σχετική καταγγελία, κρίνει ως ακατάλληλη τη μέθοδο συλλογής σκουπιδιών με μονοκάμπινο όχημα, αντί μικρό σκυβαλοφόρο, από εταιρία που σύναψε πρόσφατα συμφωνία με Δήμο της επαρχίας Λεμεσού.

Όπως αποκαλύπτει έγγραφο που κατέχει το ThemaOnline, το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε απαντητική επιστολή μετά από σχετική καταγγελία , αναφέρει ότι αίτημα που υπέβαλε πρόσφατα εταιρία, για χρήση μικρού μονοκάμπινου οχήματος κατά τη συλλογή ανάμεικτων δημοτικών αποβλήτων από συγκεκριμένους στενούς δρόμους του Δήμου, δεν εγκρίνεται.

Ταυτόχρονα, το Τμήμα, διευκρινίζει ότι για τη συλλογή- μεταφορά ανάμεικτων δημοτικών αποβλήτων, επιτρέπεται η χρήση μόνο σκυβαλοφόρων οχημάτων.

Εν ολίγοις, κατόπιν εορτής, εταιρία που με τη προσφορά κέρδισε διαγωνισμό για το μάζεμα των σκουπιδιών, προσπάθησε να βάλει από το ‘παράθυρο’ το μάζεμα σκουπιδιών με ακατάλληλο όχημα.

 

Ακόμη, το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα, σύμφωνα με την επιστολή, θα παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας και τη τήρηση των υποχρεώσεων της εν λόγω εταιρίας (σ.σ. που έχει συνάψει συμφωνία μετά από διαγωνισμό ο Δήμος), ως κατόχου Πιστοποιητικού Καταχώρησης στο Αρχείο Διαχείριστών Αποβλήτων για συλλογή- μεταφορά αποβλήτων.

Το ερώτημα που γεννάται είναι, πως μια εταιρία που δεν κατείχε τον κατάλληλο στόλο οχημάτων, για να διεκπεραιώνει συγκεκριμένη εργασία που σχετίζεται άμεσα με την δημόσια υγεία, συμμετείχε σε διαγωνισμό και πως κατοχυρώθηκε η προσφορά από τον Δήμο.

Σε μια χώρα όπως η Κύπρος, όπου η θερμοκρασία τους περισσότερους μήνες είναι κατά πολύ πάνω από τους 20-25 βαθμούς, πως είναι δυνατό σκουπίδια να περιφέρονται με μονοκάμπινα δίπλα από τα παράθυρα πολιτών.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη συλλογή σκουπιδιών με το μονοκάμπινο, όπως γίνεται το τρέχον έτος:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top