ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έχασε (και) από τον Απόλλωνα ο Ολυμπιακός, φωνάζει για τη διαιτησία

Έχασε (και) από τον Απόλλωνα ο Ολυμπιακός, φωνάζει για τη διαιτησία

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ στο 30ο δευτερόλεπτο από τον Απόλλωνα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ και χάνει απ’ ό,τι φαίνεται οριστικά την δεύτερη θέση. Φωνάζει για δύο πέναλτι ο Ολυμπιακός.

Με τα φρικτά παράπονα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ενώ την ίδια ώρα οι αντίπαλοι πανηγύριζαν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Οι Πειραιώτες φωνάζουν για δύο πέναλτι, το ένα στον Κούτρη από τον Χουάντερσον και το άλλον το χέρι του Κοντοέ στο σουτ του Νικολάου. Παρά τις αποφάσεις του Κατσικογιάννη και οι ίδιοι έχουν τις ευθύνες τους γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Παιδική αντίδραση της άμυνας και γρήγορο γκολ
Ο Ολυμπιακός για δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι δεν μπορεί να νικήσει και γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα σε ένα ματς που η ομάδα της Ριζούπολης εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο το παιχνίδι και με παιδική αντίδραση στο ξεκίνημα. Ο Κούτρης με τον Νικολάου δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Αλμπάνη που μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.

Ένα γκολ που ήρθε μόλις στο 30ο δευτερόλεπτο και με την άμυνα του Ολυμπιακού να είναι αλλού γι’ αλλού ως μία συνέχεια των όσων είδαμε στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ωστόσο ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ο Απόλλων περίμενε στο μισό γήπεδο.

Στο 12’ έγινε η φάση για την οποία φωνάζουν οι Πειραιώτες με τον Φορτούνη να περνάει την κάθετη πάσα στον Κούτρη και Χουάντερσον να βγαίνει και να πέφτει στα πόδια του.

Σε αυτή τη φάση οι Πειραιώτες ζητούν πέναλτι, ενώ ο Έλληνας μπακ βγήκε εκτός λόγω τραυματισμού. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 22’ το σουτ του Φορτούνη σταμάτησε στο δοκάρι του Χουάντερσον.

Από το 30’ και μετά ο Παράσχος βλέποντας πως δεχόταν εύκολα φάσεις έσφιξε την άμυνα του και περιόρισε τις επελάσεις των δύο μπακ.

Πράγματι η ομάδα του Πειραιά δεν μπορούσε να απειλήσει με την ίδια συχνότητα και με το 1-0 πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Πίεση, αλλά και γιόμες
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά. Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν μπόρεσε να τις τελειώσει και να φέρει το ματς στα ίσια.

Από το 60’ και μετά ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με γιόμες να δημιουργήσει φάσεις και όχι με μία οργανωμένη προσπάθεια.

Με ατομικές ενέργειες κυρίως του Μάριν, ο οποίος επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής προσπάθησε η ομάδα του Πειραιά να κάνει το 1-1.

Όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο άναρχο. Ο Ολυμπιακός είχε βγει όλος μπροστά και ο Απόλλων με την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιαζόταν έδειχνε διάθεση να κάνει και το 2-0 κάτι που το χάλασε σε 1-2 περιπτώσεις στην τελική προσπάθεια.

Στα τελευταία λεπτά ο κλοιός είχε σφίξει για την άμυνα του Απόλλωνα. Στο 90+2 ο Νικολάου επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Κοντοέ.

Ο Κατσικογιάννης που ήταν κοντά στη φάση δεν έδειξε την άσπρη βούλα και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπεσαν όλοι πάνω του.

Με διαμαρτυρίες κύλησαν τα επόμενα λεπτά και οι «ερυθρόλευκοι» κάπως έτσι έχασαν από τον Απόλλωνα, ο οποίος πανηγύρισε την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ στον Πειραιά απλά περιμένουν να τελειώσει το μαρτύριο αυτής της σεζόν.

Με μια ματιά….
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι την έκανε γκολ. Παράλληλα είχε τον Χουάντερσον και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση και με σωτήριες επεμβάσεις.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ… οι αντιδράσεις της άμυνας του είναι παιδικές. Το ίδιο είχε συμβεί και στο ματς με την Κέρκυρα, αλλά τότε δεν το είχε πληρώσει η ομάδα του Πειραιά. Τώρα κόστισε ακριβά, ενώ η ομάδα δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα όπως με την Κέρκυρα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι. Η μία είναι όταν Χουάντερσον πέφτει στα πόδια του Κούτρη και τον ανατρέπει και η άλλη όταν η μπάλα σταματάει στο απλωμένο χέρι του Κοντοέ έπειτα από σουτ του Νικολάου.

Μικρογραφία
Απόλλων-Ολυμπιακός 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καμάρας

ΓΚΟΛ: 1’ Αλμπάνης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΚΑΡΤΕΣ: 15’ Νικολάου, 36’ Ζησόπουλος, 61’ Ναδάλες, 76’ Ανδρούτσος, 90+2 Μάριν

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Βάντερσον, Στάθης, Κοντοές, Κύργιας (73’ Μπαρτολίνι), Ζησόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Χουάρες (68’ Μενδρινός), Κονέ (23’ Σιατραβάνης), Αλμπάνης, Ελμπάζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης (23’ Χατζισαφί), Ρομαό (59’ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς (59’ Βρουσάι), Ανσαριφάρντ.

Πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top