ΠΑΡΑ-THEMA

Ο Συλλούρης ας μετακομίσει – Η Βουλή να παραμείνει στην Πράσινη Γραμμή

Ο Συλλούρης ας μετακομίσει – Η Βουλή να παραμείνει στην Πράσινη Γραμμή

Θα χρειαστούν 100 εκατομμύρια για να κτίσουμε νέο κτήριο της Βουλής, δήλωσε την Τετάρτη (25/4) ο Δημήτρης Συλλούρης.

Απαντούσε έτσι –ως αυτόχειρας– σε όσους εναντιώθηκαν με τη δική του άποψη, τη μεταφορά δηλαδή του κτηρίου της Βουλής στο ίδρυμα Χρήστου-Στέλιου Ιωάννου απέναντι από το ΓΣΠ.

Είπε, επίσης, ότι αν τον άκουγαν όταν εξελέγη Πρόεδρος και μετακόμιζαν στο Δημοτικό Θέατρο ή δίπλα από το παλιό νοσοκομείο θα κόστιζε 10-15 εκατομμύρια, αλλά τώρα είναι περισσότερα.

Άρα, τι το συζητάμε;

Και συνεχίζεται μια συζήτηση που αφήνει στην απ’ έξω τον συμβολισμό της περιοχής που αναγέρθηκε το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το κτήριο της Βουλής είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη γραμμή αντιπαράταξης, την «Πράσινη Γραμμή».

Αν δε κάποιος ανεβεί στην ταράτσα της, θα δει την κατεχόμενη Λευκωσία στο πιάτο.

Έχει σημασία που η Βουλή είναι εκεί, όσο κι αν τα περισσότερα μέλη της, «εισβάλλουν» μόλις μεσημεριάσει στα γερμανικά τους αυτοκίνητα κι ούτε που σκέφτονται πως λίγα μέτρα παρακάτω ανιχνεύει κανείς την τουρκική κατοχή.

Εκεί, που η Λευκωσία επιμένει να επιβιώνει, παρά τις προσπάθειες πολλών να πεθάνει ή να μαραζώσει μονάχη και απνευστί.

Έχει σημασία που δόθηκαν υποστατικά σε πολύ χαμηλές τιμές πάνω στην «Πράσινη Γραμμή», που άνθρωποι επέλεξαν να ζωντανέψουν, λίγους μήνες μετά την εισβολή, εκείνο το κομμάτι που πολλοί θεώρησαν νεκρό.

Αλλά, η Βουλή και ο Πρόεδρός της, όντες απομακρυσμένοι από την πραγματικότητα, θέλουν να μετακομίσουν και να αλλάξουν ζωή. Να φάνε εκατομμύρια για «βουλή ευρωπαϊκών προδιαγραφών», σάμπως κι έχει παράδειγμα άλλων χωρών. Στην Αθήνα η Βουλή είναι στο Κολωνάκι;

Τέλος πάντων, η Βουλή, αφού είναι –αντικειμενικά- κατώτερη των περιστάσεων, ας παραμείνει εντός του Δήμου Λευκωσίας. Για να ζωντανεύει εκείνο το κομμάτι που παραλίγο να το παραχωρήσουμε στη νεκρή ζώνη. Ας παραμείνει εκεί κι ας μην αποκτήσουν οι βουλευτές τέσσερις χώρους στάθμευσης για τις βάρκες που έχουν για αυτοκίνητα ή επίχρυσες τουαλέτες και μεγάλα γραφεία.

Ας παραμείνει εκεί όπως έκαναν οι θείοι κι οι παππούδες μας με τα πελεκανιά και τα μαγαζιά της Πράσινης Γραμμής. Για να τονίζεται ότι μέχρι να λευτερωθεί η Λευκωσία, δεν θα παραχωρηθεί εκείνο το κομμάτι που μυρίζει πόλεμο και το οποίο θυμίζει στους παλιότερους και διδάσκει στους νεότερους την πραγματική ιστορία.

ΑΛ.ΜΙΧ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top