ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άλωσε και το ΓΣΠ και τελικός 12 χρόνια μετά!

Άλωσε και το ΓΣΠ και τελικός 12 χρόνια μετά!

Τέλος παιχνιδιού στο ΓΣΠ με την ΑΕΚ να είναι η μεγάλη νικήτρια και να παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου νικώντας τον ΑΠΟΕΛ για δεύτερη φορά με σκορ1-2 . Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να αιφνιδιάσει την ομάδα της ΑΕΚ και να μπει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της ΑΕΚ ανέβασε στροφές και με τις αλλαγές του Βάσκου προπονητή της κατάφερε να γυρίσει το σκορ. Σκόρερ  του παιχνιδιού οι Ντε Καμάργκο στο 31’ λεπτό, Φλοριάν στο 58’ λεπτό και Καταλά στο 73’.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στον μεγάλο τελικό της 16ης Μαΐου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν οι κάθε μια με τον δικό της τρόπο να διαχειριστεί  το παιχνίδι ανάλογα με το πώς θέλει να το πάρει. Λιγοστές οι καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο με τους ‘γαλαζοκίτρινους’ να είναι πιο επικίνδυνοι. Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για τον ΑΠΟΕΛ στο 6’ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Εμπεσίλιο που ανάγκασε τον Πάμπλο στα ασταθή απόκρουση και τον Φαρίας από κοντά να αστοχεί. Στην συνέχεια του ημιχρόνου και με την πάροδο του χρόνου η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και να φέρει για λίγο το ματς στα μέτρα της. Όλα άλλαξαν με το κλέψιμο της μπάλας στον χώρο του κέντρου και την αντεπίθεση του ΑΠΟΕΛ. Ο Μακρής σέρβιρε από κοντά στον χώρο του πέναλτι με τον Ντε Καμάργκο από κοντά να μην αστοχεί και να κάνει το 1-0. Από την πλευρά της η ΑΕΚ δεν φάνηκε καθόλου επικίνδυνη παρά μόνο σε ένα χλιαρό σουτ  του Λαρένα στο 26’.

Αυτά έγιναν στο πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ. Με τον ΑΠΟΕΛ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ και δικαιωματικά να ελπίζει για την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΑΠΟΕΛ να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος ξανά. Στην πρώτη φάση του ο ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μακρή και τον Πάμπλο να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 55’ λεπτό ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε την κίνηση που άλλαξε τον αγώνα ολόκληρο αφού πέρασε στον αγώνα τον Φλοριάν. Δεν χρειάστηκε περισσότερα από 3 λεπτά ο Γάλλος για να σκοράρει. Η φάση ξεκίνησε με την μπαλιά πίσω από το κέντρο και τον Γάλλο να βγαίνει τετ α τετ με τον Βατερμαν τον οποίο και νίκησε.  Το τέρμα έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, αφού από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβαν ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα. Μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Φλοριάν που έκανε ότι ήθελε την άμυνα του ΑΠΟΕΛ στο 62’ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως και ο Μπαλταζάρ πέρασε στον αγώνα τους Εφραίμ και Ζαχίντ. Η κατάσταση δεν άλλαξε και η ομάδα της ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει και δεύτερο τέρμα με τον Καταλά στο 73’ από κοντινή κεφαλιά. Ο Μπαλταζάρ πέρασε και τον Ποτέ στον αγώνα προσπαθώντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι. Τα πράγματα έμειναν όπως ήταν και το παιχνίδι έληξε στο 1-2 υπέρ της ΑΕΚ.

Το καλό πρόσωπο του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο έδωσε ελπίδες στον ΑΠΟΕΛ για ανατροπή του αγώνα. Η ΑΕΚ όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα και να πάρει παν άξια την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top