ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Back to Back για τον Ανδρέα Μιλτιάδη, ενώ η Ρωσίδα Anastasia Chulkova επικράτησε τρέχοντας με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ

Back to Back για τον Ανδρέα Μιλτιάδη, ενώ η Ρωσίδα Anastasia Chulkova επικράτησε τρέχοντας με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ

Σημαντικές κυπριακές επιτυχίες σημειώθηκαν στο μεγάλο διεθνή αγώνα Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen, ο οποίος ολοκληρώθηκε την Κυριακή (25/3) στην Πάφο, με συμμετοχή – ρεκόρ 452 ποδηλατών από 30 χώρες και των 5 ηπείρων. Πρώτος στη γενική κατάταξη, όπως και πέρσι, ήταν ο ανερχόμενος Κύπριος αθλητής Ανδρέας Μιλτιάδης. Στις γυναίκες την κίτρινη φανέλα της πρωτοπόρου, που κρατούσε από την πρώτη ημέρα, πήρε η Ρωσίδα Anastasia Chulkova, η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ. Ο Μιλτιάδης εκπροσώπησε την ομάδα Elite KilomEaters η οποία ήταν πρώτη και στη γενική κατάταξη ομάδων. Πρώτος στις Μικτές Ομάδες –αποτελούμενες από άνδρες και γυναίκες – ήταν ο ΑΠΟΕΛ.

Το Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen ήταν ο πρώτος γύρος του 2018 στο καλεντάρι UCI Gran Fondo World Series, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ερασιτεχνών ποδηλατών. Περίπου το 25% των διαγωνιζόμενων στον αγώνα, εξασφάλισαν τη συμμετοχή στον τελικό της σειράς που θα γίνει στο Βαρέζε της Ιταλίας, τον Αύγουστο. Ήταν η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Κύπρο φιλοξένησε αγώνα Gran Fondo.

H εξέλιξη του αγώνα
Ο Μιλτιάδης ήταν δεύτερος στην πρώτη ημέρα στην ατομική χρονομέτρηση, πέρασε μπροστά στη δεύτερη ημέρα στη διαδρομή Κούκλια – Άγιος Νικόλαος – Κούκλια θέση που κράτησε και μετά το τρίτο ετάπ (Πέγεια – Τσάδα), το οποίο επίσης κέρδισε, πέφτοντας στο νήμα σχεδόν μαζί με το Ρώσο Andrey Kotkov, ο οποίος ήταν πρώτος μετά την πρώτη ημέρα όμως περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Μετά τις απονομές ο 21χρονος Μιλτιάδης είπε πως ο αγώνας εντασσόταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα του στην Ιταλία και με την Εθνική στους Κοινοπολιτειακούς της Αυστραλίας.

Στις γυναίκες, η Ρωσίδα Anastasia Chulkova του ΑΠΟΕΛ ήταν πρώτη από την αρχή και τερμάτισε ένα λεπτό μπροστά από τη Βρετανίδα Victoria Collins, η οποία πάλεψε τον αγώνα μέχρι το τέλος. Πρωτιά γοήτρου για την τέσσερις φορές νικήτρια του αγώνα Άντρη Χριστοφόρου, η οποία ήταν πρώτη στην κατηγορία Pro των γυναικών, η οποία όμως δεν προσμετρούσε στη γενική κατάταξη, αφού οι αγώνες της σειράς Gran Fondo αφορούν αυστηρά ερασιτέχνες αθλητές.

Οι αθλητές που μετείχαν στο Cyprus Gran Fondo Powered by Volkswagen είχαν χωριστεί σε δύο κατηγορίες: Expert και Sportive. Οι πρώτοι διένυσαν 180.6χλμ στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού και οι δεύτεροι 247.5χλμ. Η τρίτη και τελευταία ημέρα περιλάμβανε 63χλμ από τα οποία 47.6χλμ ήταν χρονομετρημένα – η εκκίνηση δόθηκε από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου ενώ το χρονομετρημένο κομμάτι ξεκίνησε από την Πέγεια, ανηφόρισε στον Κάθικα, την Δρούσια και την Κρίτου Τέρα και τερμάτισε στην Τσάδα.

Ο αγώνας, που διοργανώνεται από το 2012 από την Bikin Cyprus Events (έως το 2016 ως Volkswagen Cyprus Cycling Tour), ήταν αφιερωμένος φέτος στην ασφάλεια των ποδηλατών στο δρόμο. Τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου, ενώ μεγάλος χορηγός ήταν ο ΚΟΤ. Χορηγοί ήταν  η SIXT Rent a Car, τα ποδήλατα Shimano και IDEAL, το τυπογραφείο Kemanes, η ασφαλιστική Atlantic, το Bolse Vita Fruit Bar και η εταιρία εξοπλισμού Ballan.

Υποστήριξε η αλυσίδα Thanos Hotel στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο Almyra, επίσημο ξενοδοχείο του αγώνα. Επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο ήταν η Bikin Adventures Cyprus.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.activatecyprus.com και στο www.facebook.com/cyprusgranfondo.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top