ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ‘μυστηριώδης’ Κύπριος που διαπραγματεύεται την πώληση μεγάλης ομάδας – «Σκιώδεις συμφωνίες…»

Ο ‘μυστηριώδης’ Κύπριος που διαπραγματεύεται την πώληση μεγάλης ομάδας – «Σκιώδεις συμφωνίες…»

Δημοσιεύματα από την Ρουμανία δίνουν συνέχεια στη φημολογία των περασμένων ημερών, ότι δηλαδή Ελλαδίτης επιχειρηματίας θα αγοράσει την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Ρεπορτάζ που δημοσίευσε την Παρασκευή (27/04) η ρουμανική ιστοσελίδα gsp.ro με τίτλο «Αποκλειστικό – Βόμβα: Αυτός που αγοράζει την Ντιναμό ήταν στο RIN – Μεσάζοντας ο ‘αμφιλεγόμενος’ Α.'», εμπλέκει και έναν Κύπριο μεσάζοντα στην υπόθεση.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο επιχειρηματίας από την Ελλάδα, που ενδιαφέρεται να αγοράσει την Ντιναμό Βουκουρεστίου είναι ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας gsp.ro, τον μεσάζοντα στην υπόθεση κάνει ένας Κύπριος (σ.σ. αναφέρει συγκεκριμένο όνομα, ωστόσο δεν θα αναπαράγουμε δυσφημιστικά σχόλια), τον οποίο παρουσιάζουν ως ένα «μυστηριώδη και αμφιλεγόμενο» πρόσωπο. Όπως αναφέρεται στο ρουμανικό δημοσίευμα, ο Κύπριος ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον κ. Τσακίρη σε επαφή με τον Ιονούτ Νεγκοΐτα, ο οποίος διαπραγματεύεται την πώληση της Ντιναμό.

«Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης βρισκόταν χθες (26/4) στο ξενοδοχείο RIN (στο Βουκουρέστι) και συζητούσε με τον Ιονούτ Νεγκοίτα τις λεπτομέρειες για την πώληση της Ντιναμό και για να την αγοράσει από τον Στέφαν Τσελ Μάρε. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Το προφίλ του Κύπριου μεσάζοντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα gsp.ro – «Σκιώδεις συνεργασίες και ύποπτα φιλικά»

Η ιστοσελίδα gsp.ro ετοίμασε μάλιστα και ξεχωριστό θέμα για το προφίλ του Κύπριου. Μέσα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για σκιώδεις συνεργασίες του με την Ντιναμό και την Άστρα αλλά και την συμμετοχή του σε ύποπτα παιχνίδια, χαρακτηρίζοντας ως τέτοιο το πρόσφατο φιλικό του Άρη Λεμεσού με την Ντιναμό.

Διαβάστε πως τον παρουσιάζουν στην Ρουμανία: «Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Ντιναμό δέχθηκε να διαπραγματευτεί με τον Τσακίρη μέσω του Κύπριου (σ.σ. πάλι γίνεται αναφορά στο όνομά του), μια αμφιλεγόμενη φιγούρα που συνδέεται με την μαφία του στοιχήματος στη Σιγκαπούρη. Είναι ένας Κύπριος που οργάνωσε προπονητικά προγράμματα σε Τουρκία, Αυστρία, Σλοβενία, Κύπρο και Ισπανία μέσα στην τελευταία δεκαετία για όλες της ομάδες της Α’ κατηγορίας στη Ρουμανία αλλά και για την Ομοσπονδία και την Εθνική Ρουμανίας.

Είχε συνεργαστεί το παρελθόν με το τμήμα μάρκετινγκ της CFR Cluj και έχει στενή φιλία με τους Mihai Stoica, Cristi Borcea, Iuliu Muresan, Dan Petrescu, Ioan Becali και άλλους πρώην και νυν σημαντικούς Ρουμάνους ποδοσφαιριστές.

Ήταν ο άνθρωπος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της GSP, που είχε οργανώσει το «ύποπτο» φιλικό τον περασμένο χειμώνα στη Λεμεσό ανάμεσα σε Ντιναμό και Άρη που έληξε με 5-0.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια αμφιλεγόμενη φιγούρα, σύλλογοι όπως η Ντιναμό και η Άστρα συνεργάζονται μαζί του επειδή δέχεται να λαμβάνει χρήματα με μεγάλες καθυστερήσεις και διακανονισμούς, το αντάλλαγμα όμως που παίρνει είναι άγνωστο».

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσακίρης προέρχεται από εφοπλιστική οικογένεια. Μάλιστα, στους εφοπλιστικούς κύκλους η οικογένειά του ήταν γνωστή με το όνομα Τσακίρογλου, αλλά ο πατέρας του το άλλαξε σε Τσακίρης. Είναι ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας Paradise Navigation που κατέχει μεγάλο αριθμό φορτηγών πλοίων ενώ το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος το αγόρασε το 2006 από τον κ. Αχιλλέα Μπέο αντί 3,5 εκατ. ευρώ και έμεινε στο τιμόνι του Πανιωνίου μέχρι και το 2009.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top