ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O νευρικός κόουτς και οι τρεις χαμένες ευκαιρίες…

O νευρικός κόουτς και οι τρεις χαμένες ευκαιρίες…

Τα ανέλυσε αργά χθες βράδυ ο Σάββας Νεοκλέους (ΕΔΩ), γιατί ο Απόλλωνας, έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το ΓΣΠ στο ντέρμπι της χρονιάς. 

Ήταν όντως πολύ νευρικός και αγχωμένος ο Σωφρόνης Αυγουστή, κάτι που φαινόταν ακόμα και από την τηλεόραση. Η μεγάλη θέληση και το πάθος που είχε, να δει την ομάδα να… αγκαλιάζει τον τίτλο του πρωταθλήματος, τελικά αποδείχθηκαν μπούμερανγκ. 

Αυτά τα στοιχεία, δυστυχώς για την ομάδα, ο 41χρονος τεχνικός τα… μετέφερε και στους παίχτες, με αποτέλεσμα η ομάδα μετά το τέρμα της ισοφάρισης, να μην καταφέρει σε κανένα σημείο του αγώνα να βγάζει ηρεμία και ισορροπία στις γραμμές της.

Και η καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, προφανώς επηρέασε αρνητικά τους πρωταγωνιστές της Λεμεσιανής ομάδας. 

Δεν θα κάνουμε το ίδιο «λάθος» που κάνουν πολλοί, για να πούμε πως έπρεπε (με ποιο σύστημα) να παίξει ο Απόλλωνας στη χθεσινή κρίσιμη αναμέτρηση.

Πολλές φορές, τα ρίσκα που πήρε ο Αυγουστή του βγήκαν κι όλοι του έβγαλαν το καπέλο. Χθες που αποφάσισε να κατεβάσει την ομάδα με δυο επιθετικούς κορυφής, χωρίς να είναι κυρίαρχη στο γήπεδο κατάφερε να προηγηθεί νωρίς… 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατάφερε να «χτίσει» σε αυτό το γεγονός, για τους λόγους που εξηγήσαμε πιο πάνω. 

Πρέπει να επισημάνουμε κάτι ακόμα. Ο εντυπωσιακός και απολαυστικός Απόλλωνα σε πολλά παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν, αποτελούν δημιούργημα του «Κάττου», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι οπαδοί της ομάδας.

Το μόνο αρνητικό στο φετινό μαραθώνιο, που είχε και τεράστιο κόστος, για τον Κύπριο τεχνικό και τους παίχτες του, είναι το ότι «πέταξαν» τρεις μεγάλες ευκαιρίες να κάμουν άλμα για τον τίτλο.

Η πρώτη ήταν στις 31 Ιανουαρίου, όταν μετά το 0-4 στο ΓΣΠ, ηττήθηκαν στο Τσίρειο με 1-2. Μη αξιοποιώντας το μομέντουμ και την ευκαιρία που είχαν να ρίξουν στο καναβάτσο τον μεγάλο αντίπαλο τους. 

Το Σάββατο του Λαζάρου, όταν πήγαιναν να παίξουν στο ΑΕΚ Αρένα με την ομάδα του Ιδιάκεθ, δεν ήταν υπερβολικοί όσοι έλεγαν ότι αν έκανε το διπλό ο Απόλλωνα, θα έκανε τεράστιο βήμα να είναι πρωταθλητής. 

Η ομάδα βούλιαξε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να δεχθεί μια «περιποιημένη» τριάρα από τους γηπεδούχους. 

Χθες είχαν την τρίτη και δυσκολότερη… επιχείριση/ευκαιρία να κατεβάσουν τον ΑΠΟΕΛ από τον θρόνο του. Η ομάδα ξεκίνησε καλά, αλλά στην πορεία τα χάλασε, φεύγοντας από τη Λευκωσία με άδεια χέρια. 

Με αυτά που αναλύσαμε πιο πάνω για τις χαμένες ευκαιρίες, συνδέεται και η τοποθέτηση Αυγουστή μετά το χθεσινό ντέρμπι, ότι η ομάδα του θα μπορούσε να πάει στο ΓΣΠ με δέκα βαθμούς διαφορά.

Είχαμε αναλύσει την επόμενη μέρα της προηγούμενης αγωνιστικής, πόσο «χαλάστηκαν» μερικοί στην ομάδα που δεν πήγαν με πιο δυνατό «μαξιλάρι» (με διαφορά μεγαλύτερη από τους δυο βαθμούς) στο ντέρμπι με τους μόνιμους πρωταθλητές. 

Στο γήπεδο μέσα, οι ανησυχίες αυτές, αποδείχθηκαν βάσιμες. Ότι δεν συνέφερε στον Απόλλωνα το… πάει σε ματς «ενώπιος ενωπίω» με την πιο έμπειρη, σε τέτοια ματς, ομάδα της Λευκωσίας. 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top