ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Στα δικαστήρια με Ισραήλ για το Αφροδίτη- Μήνυμα για Άγκυρα

ΚΥΠΡΟΣ: Στα δικαστήρια με Ισραήλ για το Αφροδίτη- Μήνυμα για Άγκυρα

Στα δικαστήρια με επιδιαιτησία θα λύσουν τις διαφορές τους Κύπρος και Ισραήλ για τις ποσότητες φυσικού κοίτασμα στο οικόπεδο Αφροδίτη, που όπως ισχυρίζεται η γείτονα χώρα, συνδέονται με δικά της κοιτάσματα.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη (2/5), ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξερχόμενος του Προεδρικού, ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι εμπλεκόμενες εταιρίες, από πλευράς Κυπριακών συμφερόντων και Ισραηλινών συμφερόντων, δεν καταφέρουν να το διευθετήσουν μεταξύ τους, τότε θα εξεταστεί η επιλογή της επιδιαιτησίας.

Ερωτώμενος για τη διαφωνία με το Ισραήλ και την αντίδραση της Κυπριακή Δημοκρατίας, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε ότι έτσι λύνουν τις διαφορές τους οι γείτονες χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισραηλινή ιστοσελίδα: Καταλήξαμε σε συμφωνία με τους Κύπριους για το ‘Αφροδίτη’

Ο Υπουργός, τόνισε ότι οι εταιρίες βρίσκονται σε διαβούλευση, για αυτή τη σοβαρή διαφωνία, όπως την χαρακτήρισε, με το Ισραήλ, οπότε αναμένονται τα αποτελέσματα για να προχωρήσουν οι δύο χώρες στα επόμενα βήματα, που έτσι και αλλιώς βρίσκονται εδώ και καιρό σε επικοινωνία σε πολιτικό επίπεδο για το θέμα.

Πάντως, η τελευταία αναφορά για την επίλυση διαφορών μεταξύ γείτονων χωρών μέσω επιδιαιτησίας, φαίνεται να αποτελούν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, κυρίως την Άγκυρα, για το πως πρέπει να επιλύονται οι διαφορές στα θέματα κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο κ. Παμπορίδης δήλωσε ότι οι επαφές με Αιγύπτιους αξιωματούχους δεν έχουν σχέση με τη διαφωνία με το Ισραήλ, ενώ οι διαδικασίες στο ‘Αφροδίτη’ συνεχίζουν απρόσκοπτα.

Επιμέλεια Χ. Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top