ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με… «αίμα» και ιδρώτα έσωσε το αήττητο στο Clasico η Μπαρτσελόνα! – ΒΙΝΤΕΟ

Με… «αίμα» και ιδρώτα έσωσε το αήττητο στο Clasico η Μπαρτσελόνα! – ΒΙΝΤΕΟ

Το πιο αδιάφορο βαθμολογικά clasico ήταν αυτό που είχε τις περισσότερες αμφισβητούμενες φάσεις με την Μπαρτσελόνα να κρατάει το αήττητο (2-2) παίζοντας με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο και την Ρεάλ Μαδρίτης να φωνάζει για ένα πέναλτι

Ευτυχώς που δεν κρίνονταν κανένα τρόπαιο…

Αλλιώς η σκόνη από αυτό το clasico θα έκανε πολύ καιρό να καθίσει.

Το πιο αδιάφορο βαθμολογικά ντέρμπι ήταν αυτό με το περισσότερο ξύλο, τις περισσότερες αμφισβητούμενες φάσεις, τα περισσότερα διαιτητικά λάθη / αβλεψίες.

Στο τέλος της ημέρας το καρπούζι κόπηκε στην μέση και όλοι αισθάνονται ταυτόχρονα ανακουφισμένοι, μα και αδικημένοι.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο (2-2), μολονότι έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές και φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε σε ανατροπή του Μαρσέλο στο 77ο λεπτό.

Ο Μέσι με τον Ρονάλντο ήρθαν ισόπαλοι στα γκολ (1-1), οι δύο προπονητές έμειναν στο ύψος τους στην προπονητική σκακιέρα με το 2-2 να μοιάζει σαν Σολομώντεια λύση σε ένα περίεργο ντέρμπι, που θα μπορούσε να καθίσει κάλλιστα και στις δύο πλευρές.

Άγριο ξεκίνημα

Οι δύο ομάδες πάτησαν γκάζι από το πρώτο σφύριγμα και ο ρυθμός ήταν φρενήρης. Ο Βαράν πρόλαβε τον Λουίς Σουάρες στο πρώτο τετ-α-τετ της βραδιάς (3’), όμως πριν βγει το δεκάλεπτο, ο Σέρζι Ρομπέρτο δημιούργησε τεράστιο ρήγμα από τα δεξιά, έκανε υποδειγματική σέντρα και ο Ουρουγουανός με απευθείας βολέ δεν συγχώρεσε (9’, 1-0).

Ήταν το 6ο γκολ του Λουίς Σουάρες σε 10 clasicos και το 24ο γκολ στην σεζόν, σε ένα γκολ που έσβησε όμως την φούρια των Καταλανών.

Το προβάδισμα όμως κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Σε τέλειο επιθετικό τρανζίσιον, ο Κρόος έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπενζεμά «έσπασε» την μπάλα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τάκλιν έστειλε την μπάλα στην κενή εστία σε μία φάση, που τραυματίστηκε στον αστράγαλο και τον ανάγκασε να αποχωρήσει στο ημίχρονο.

Κατηφόρα για την «βασίλισσα»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και απειλούσε από παντού την καταλανική άμυνα που τα είχε χαμένα.

Ο τερ Στέγκεν με έγκαιρη έξοδο γλίτωσε το 1-2 (26’), λίγο αργότερα το αριστερό συρτό διαγώνιο σουτ «ξύρισε» το δοκάρι των «μπλαουγκράνα», ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το φαλτσαριστό σουτ του Μπενζεμά (40’).

Κάπου εκεί το ματς εκτραχύνθηκε με το ξύλο να πέφτει από παντού, με τους Λουίς Σουάρες, Μέσι και Σέρχιο Ράμος να ανάβουν την σπίθα.

Ο ρέφερι δεν είδε την καθαρή κλωτσιά του Μπέιλ στην γάμπα του Ουμτιτί και στην επόμενη φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους απέβαλλε τον Σέρζι Ρομπέρτο, ο οποίος χτύπησε τον Μαρσέλο! Το clasico είχε χαλάσει…

Το οξύμωρο με τον παίκτη λιγότερο

Η αποβολή λες και ξύπνησε / συσπείρωσε τους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε που έδειξαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη, όπου έμοιαζαν να παίζουν με παίκτη περισσότερο.

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το 26ο του γκολ σε clasico (52’, 2-1), όταν χόρεψε την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από φάση που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ του Λουίς Σουάρες στον Βαράν.

Ωστόσο, οι Καταλανοί φωνάζουν για την επόμενη φάση, όπου το γκολ του Ουρουγουανού ακυρώθηκε για λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του Ράκιτιτς, ο οποίος έκανε την σέντρα.

Ο Νάβας νίκησε τον Μέσι στο απόλυτο τετ-α-τετ (69’) και η Μπαρτσελόνα το πλήρωσε ακριβά, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Γκάρεθ Μπέιλ με υπέροχο βολέ πάνω στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2 (72’)!

Η φάση για την οποία φωνάζει περισσότερο η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε στο 76ο λεπτό και την ανατροπή του Μαρσέλο από τον Τζόρντι Άλμπα που δεν είδε ο διαιτητής της αναμέτρησης, με τον Λιονέλ Μέσι να έχει τις δύο τελευταίες ευκαιρίες (81’, 82’) για να σπάσει την ισοπαλία, που στο τέλος έμοιαζε με νίκη για τους Καταλανούς, που διατήρησαν το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ινιέστα (57’ Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (46’ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες (90+1’ Αλκάθερ).

Στον πάγκο: Ντένις Σουάρεθ, Ντεμπελέ, Σίλεσεν, Βερμάελεν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (85’ Κόβατσιτς), Μπέιλ, Ρονάλντο (46’ Ασένσιο), Μπενζεμά.

Στον πάγκο: Κασίγια, Βαγέχο, Τεό, Θεμπάγιος.

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 4/5

Σεβίλλη-Σοσιεδάδ 1-0
(47′ πεν. Μπανέγα)

Σάββατο, 5/5

Τζιρόνα-Εϊμπάρ 1-4
(55’ Αντάι – 9’ 38’ Κίκε, 80’ Τζόρνταν, 89’ Ινούι)

Αθλ. Μπιλμπάο-Μπέτις 2-0
(76′ Μουνιαΐν, 90+2′ Αντούριθ)

Θέλτα-Λα Κορούνια 1-1
(13’ Γκόμεζ – 90’+ Λούκας Πέρεθ)

Βιγιαρεάλ-Βαλένθια 1-0
(86’ Γκασπάρ)

Κυριακή, 6/5

Μάλαγα-Αλαβές 0-3
(3′ Μανού Γκαρθία, 68′ Ντεμίροβιτς, 70′ Ιμπάι Γκόμεθ)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 0-2
(53′ αυτ. Σάβιτς, 77′ Λέο Μπαπτιστάο)

Λας Πάλμας-Χετάφε 0-1
(88′ Άνχελ)

Μπαρτσελόνα –Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
(10′ Σουάρες, 52′ Μέσι – 15′ Κριστιάνο, 72′ Μπέιλ)

Δευτέρα, 7/5
Λεγανές-Λεβάντε (22:00)

Η επόμενη (37η) αγωνιστική

Σάββατο, 12/5

Αλαβές-Αθλ. Μπιλμπάο (19:30)
Εϊμπάρ-Λας Πάλμας (19:30)
Μπέτις-Σεβίλλη (19:30)
Λα Κορούνια-Βιγιαρεάλ (19:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα (19:30)
Σοσιεδάδ-Λεγανές (19:30)
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:30)
Τζιρόνα – Βαλένθια (19:30)

Κυριακή, 13/5

Εσπανιόλ-Μάλαγα (17:15)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (21:45)

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top