ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πράσινο φως για Αρχειοφυλάκιο και νέο υπ. Δικαιοσύνης – Πόσα θα στοιχίσουν

ΚΥΠΡΟΣ: Πράσινο φως για Αρχειοφυλάκιο και νέο υπ. Δικαιοσύνης – Πόσα θα στοιχίσουν

Πράσινο φως για δύο πολυσυζητημένα έργα του υπουργείου Δικαιοσύνης έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηβασίλη («Ο Φιλελεύθερος») πρόκειται για την ανέγερση κτηρίου για Αρχειοφυλάκιο και νέο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ απομένει η μελέτη απόδοσης έργου και η «αδειοδότηση».

Τη χρηματοδότηση των έργων θα την κάνει ιδιώτης και το κράτος θα αναλάβει να πληρώνει στον επενδυτή ένα ποσό ώστε το έργο να αποπληρωθεί και να περάσει στα χέρια του Δημοσίου.

Το Αρχειοφυλάκιο, όπου θα φυλάσσεται όλη η ιστορία του τόπου, θα κοστίσει γύρω στα 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το νέο κτήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης υπολογίζεται στα 13 εκατομμύρια.

Παράλληλα, το τρίτο έργο που βρίσκεται στη γραμμή για έγκριση από το ΥΠΟΙΚ, είναι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, του οποίου το κόστος θα ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Ο χώρος για το Αρχειοφυλάκιο έχει εξευρεθεί και βρίσκεται έναντι του ΡΙΚ στην Αγλαντζιά, ενώ το νέο υπουργείο Δικαιοσύνης προγραμματίζεται να ανεγερθεί σε οικόπεδο μπροστά από τη Νομική Υπηρεσία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top