ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΠΥΡΟΪΟΥ: Επιστολή σε πρέσβεις ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρώ έστειλε ο δήμαρχος Αθηένου

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΠΥΡΟΪΟΥ: Επιστολή σε πρέσβεις ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρώ έστειλε ο δήμαρχος Αθηένου

Επιστολή στους Πρέσβεις των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών έστειλε ο Δήμαρχος Αθηένου, ζητώντας τη συμβολή τους για άνοιγμα της διόδου του Πυροϊου.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «ο Κυριάκος  Καρεκλάς απέστειλε σήμερα επιστολές προς τους Πρέσβεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Σλοβακίας, ζητώντας συνάντηση μαζί τους αναφορικά με το άνοιγμα της διόδου Πυροΐου».
 
Στις επιστολές του ο Δήμαρχος Αθηένου «αναφέρει ότι συνεπεία της τουρκικής εισβολής του 1974, η Αθηένου υπέστη συντριπτικό πλήγμα, αφού είναι ο μοναδικός  «ελεύθερος» Δήμος της Κύπρου που έχασε το 80% της γης του, βρίσκεται μέσα στη νεκρή ζώνη, τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής βρίσκονται στις τρεις πλευρές του Δήμου, πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή και έχει συγκοινωνιακά απομονωθεί».
 
Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι «με τη διάνοιξη του δρόμου Αθηένου – Λευκωσίας μέσω Πυροΐου, η απόσταση Αθηένου – Λευκωσίας καλύπτεται σε 10 λεπτά, αντί 45 – 60 λεπτά που χρειάζονται σήμερα.  Αυτό συνεπάγεται πιο πολλά καύσιμα, περισσότερες φθορές των οχημάτων και πιο πολύ χρόνο διακίνησης από και προς την πρωτεύουσα. Ακόμα οι σπουδαστές αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκια και να διαμένουν στη Λευκωσία, ενώ θα μπορούσαν σε ελάχιστο χρόνο να πηγαινοέρχονται από το σπίτι τους στα Πανεπιστήμια και οι οικογένειές τους να μην χρειάζεται να πληρώνουν δυσβάστακτα ενοίκια».
 
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει ακόμα ότι «η Αθηένου έχει  στηριχθεί και εξακολουθεί να στηρίζεται στη μεγάλη εργατικότητα και αγάπη των δημοτών της για να διατηρηθεί ζωντανή, ενώ εμφανή είναι τα σημάδια της παρακμής. Γνωρίζουμε» προστίθεται πως «για να επιτευχθεί το άνοιγμα της διόδου χρειάζεται μεγάλη πίεση και κατάλληλοι χειρισμοί προς την Τουρκοκυπριακή πλευρά».
 
Σύμφωνα με τον κ. Καρεκλά «η Αθηένου δεν θα δεχθεί οποιοδήποτε νέο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αν σ’ αυτά δεν περιλαμβάνεται το άνοιγμα της διόδου Πυροΐου. Ταυτόχρονα ζητά συνάντηση με τους Πρέσβεις για συζήτηση του θέματος και την ευκαιρία να εκφραστούν οι απόψεις της Αθηένου, επειδή» σημειώνει «οι Πρέσβεις των συγκεκριμένων χωρών μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου, δηλαδή να πεισθεί η τουρκική πλευρά να ανοίξει η δίοδος».  

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top