ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αθωώθηκε η σύζυγος του άντρα που δολοφόνησε ο εραστής της

ΛΕΜΕΣΟΣ: Αθωώθηκε η σύζυγος του άντρα που δολοφόνησε ο εραστής της

Το Εφετείο, επικύρωσε ομόφωνα την καταδίκη του Ονησίφου Κόλια για φόνο εκ προμελέτης του Λούκα Κωνσταντίνου, ενώ η σύζυγος του δολοφονηθέντα που κατηγορείτο για συνωμοσία, αθωώθηκε.  

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ‘Φιλελεύθερου’, το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε το βράδυ της 2ρας Απριλίου του 2013, στο δάσος Φασουρίου, στην περιοχή του Ladies Mile και αποκαλύφθηκε την επόμενη μέρα όταν εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα εντός ενός καμένου αυτοκινήτου και διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι.

Όπως αναφέρεται και στην απόφαση του Εφετείου που δημοσιεύεται στο ρεπορτάζ του Γιάννη Νεάρχου (‘Φιλελεύθερος’), από τα πρώτα στάδια της διερεύνησης της υπόθεσης από την Αστυνομία προέκυψε ότι ο Ονησίφορος και η σύζυγος του θύματος, διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και μέχρι την ημερομηνία του εγκλήματος, ερωτικές σχέσεις. Επιπλέον, από μαρτυρικό υλικό που εξασφάλισαν οι ανακριτικές Αρχές προέκυψαν υποψίες εναντίον και των δύο και, τελικά, προχώρησαν στη σύλληψη και πρόσαψη κατηγοριών εναντίον των δύο.

Η θέση που προέβαλε η Κατηγορούσα Αρχή ήταν ότι «με κίνητρο τον ερωτικό δεσμό που διατηρούσαν και με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η σύζυγος του θύματος στο γάμο της και στο όλο φάσμα των σχέσεών της με το θύμα, συνωμότησαν και εκτέλεσαν ψυχρά, νηφάλια και με καθαρή σκέψη την προμελετημένη απόφασή τους να επιφέρουν τον θάνατο του Λούκα».

Το Κακουργιοδικείο έκρινε πως η μαρτυρία εναντίον του κατηγορούμενου, ήταν συντριπτική και είχε και κίνητρο να διαπράξει το έγκλημα, που δεν ήταν άλλο από την ερωτική σχέση που είχε με τη σύζυγο του θύματος.   

Το Εφετείο με πολυσέλιδη απόφασή του απέρριψε την έφεση του καταδικασθέντος ισοβίτη.  

 Παράλληλα, εξετάστηκε και η έφεση που άσκησε η Δημοκρατία κατά της αθώωσης της συζύγου του θύματος. Τόσο πρωτόδικα αλλά και κατ’ έφεση η απάντηση που έπρεπε να δοθεί στο ερώτημα κατά πόσο υπήρχε μαρτυρία η οποία να αποδεικνύει ότι υπήρξε συνωμοσία μεταξύ καταδικασθέντος και συζύγου του θύματος, για τη διάπραξη της δολοφονίας ήταν αρνητική και έτσι κρίθηκε πως «η Εφεσίβλητη καταχώρησε αίτηση διαχείρισης μετά το θάνατο του συζύγου της και η ύπαρξη ασφαλειών ζωής, δεν συνιστούσαν, υπό το φως των γεγονότων που τέθηκαν ενώπιόν του, στοιχεία ικανά να προσμετρήσουν εις βάρος της».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top