ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΗΛΩΣΗ Αναστασιάδη για το γήπεδο στη Λεμεσό – Τόσα θα κοστίσει

ΔΗΛΩΣΗ Αναστασιάδη για το γήπεδο στη Λεμεσό – Τόσα θα κοστίσει

Για το φλέγον θέμα της Λεμεσού και συγκεκριμένα των Λεμεσιανών ομάδων μίλησε το πρωί της Τρίτης (22/5) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαγγελία των κατασκευαστικών έργων στην πόλη και επαρχία της Λεμεσού, το πρωί της Τρίτης (22/5) παρευρέθηκε στην Λεμεσό όπου είχε σύσκεψη με φορείς της πόλης στο Δημαρχείο για την πορεία των αναπτυξιακών έργων.

Στην ατζέντα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε και το Γήπεδο της Λεμεσού για το οποίο έκανε τοποθετήσεις  και συγκριμένα για το πως προχωράει το όλο έργο αλλά και το πόσα θα κοστίσει η «Limassol Arena»

Οι δηλώσεις του κ. Αναστασίαδη:

«Λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που ανεφύησαν γιατί κάποιοι φρόντισαν να τύχουμε και της ευρωπαϊκής εγκρίσεως υπήρξε μια καθυστέρηση διότι κρίθηκε από την επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ ότι θα ήταν κρατική ενίσχυση προς τα Σωματεία, κάτι που δεν επιτρέπεται και έτσι προσπαθήσαμε να βρούμε πώς θα προχωρήσουμε. Έργο που κατά την εξαγγελία του προϋπολογιζόταν σε 17 εκ. και σήμερα οι δυο προσφοροδότες έχουν περίπου κοστολογήσει το έργο στο 31,5 εκ. ευρώ.

Πρόκειται εντός των ημερών να κατακυρωθεί η προσφορά, και το οδικό δίκτυο-το οποίο θα αναλάβει το κράτος – που θα συνδέει το γήπεδο με τον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού – Πάφου θα ανέλθει στα 4 εκ.

Ο ΚΟΑ βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τα Σωματεία ΑΕΛ, ΑΡΗ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ για το μοντέλο διαχείρισης και ανάπτυξης. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα εξευρεθεί η λύση που θα ικανοποιεί τα Σωματεία χωρίς να παραβιάζονται ευρωπαϊκοί κανονισμοί. Το νέο στάδιο είναι σημαντικό για την πόλη της Λεμεσού, θα έχει πολλαπλές χρήσεις και θα βοηθήσει σημαντικό αριθμό άλλων ομάδων ή και ιδιαίτερα αθλητικών διοργανώσεων. Θεωρώ αδιανόητο το κράτος να επιμένει να πιέζει και κάποιοι μελετητές ακόμα να ασχολούνται με την εκπόνηση μελέτης για τις αναγκαίες κατασκευές που πρέπει να γίνουν.  

Ταυτόχρονα, για τη συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Τσίρειο Στάδιο, με αναθεωρημένο συνολικό κόστος €3.9 εκ. σε σύγκριση με το αρχικά εκτιμηθέν κόστος των €2.7 εκ. και το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Κράτος, παρουσιάζεται σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών, με αποκλειστική ευθύνη, οφείλω να αναφέρω, του ΓΣΟ».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top