ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Κερύνειας για ξενοδοχείο Dome: 'Αλλοίωση ιστορικής αλήθειας'

Δήμος Κερύνειας για ξενοδοχείο Dome: 'Αλλοίωση ιστορικής αλήθειας'

Πίκρα Δήμου Κερύνειας για 'αλλοίωση ιστορικής αλήθειας' αναφορικά με ξενοδοχείο Dome.

Ο Δήμος Κερύνειας εκφράζει «την πίκρα και την αγανάκτησή του για την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας και της ουσίας του θέματος» που αφορά το ιστορικό ξενοδοχείο Dome στην Κερύνεια, και διερωτάται «πώς επιτρέπουμε και γιατί τόσο εύκολα ξεχνούμε την πραγματικότητα και εν γνώσει μας δεχόμαστε να παραποιούμε και να αποπροσανατολιζόμαστε από την ουσία του θέματος».

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κερύνειας σημειώνει επιστολή την οποία απέστειλε η Ρήνα Κατσελλή σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, με αντίγραφο και προς το Δήμο Κερύνειας, με τίτλο «Σοβαρή και ζημιογόνος παράλειψη», που αναφέρεται στη «διαμάχη που προέκυψε μεταξύ Τούρκων και Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών για την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου και η οποία διαμάχη συζητήθηκε και σχολιάσθηκε από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας».

Ο Δήμος Κερύνειας επισημαίνει ότι το ξενοδοχείο Dome κτίσθηκε από τον Κώστα Κατσελλή και ότι την ιστορία «του οικονομικού αυτού μετανάστη έχει παρουσιάσει με πολλή επιμέλεια και με όλες τις λεπτομέρειες η Ρήνα Κατσελλή στο βιβλίο της ‘Ο Κερυνειώτης Κώστας Κατσελλής, ο άνθρωπος και ο τόπος’ που κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1994 και επανακυκλοφόρησε, από το Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας, σε δεύτερη έκδοση».

«Θα ήταν καλό να διαβαστεί από όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ιστορική αλήθεια για την Κερύνεια και το Dome της, πριν να παρουσιάσουν δημόσια θέσεις και καταστάσεις», αναφέρει ο Δήμος Κερύνειας.

Προσθέτει ότι «τη φυσιολογική εξέλιξη της ζωής του Κώστα Κατσελλή και του κάθε πρόσφυγα ήρθε, δυστυχώς, και διέκοψε, ενάντια σε κάθε νόμο και κάθε αρχή δικαίου, η τουρκική εισβολή και η κατοχή, που με χωρίς κανένα δισταγμό ξεσπίτωσαν εμάς τους νόμιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες, μας εκδίωξαν και οικειοποιήθηκαν τους κόπους μιας ζωής, των δικών μας κόπων, των κόπων των γονιών, των παππούδων και των προπάππων μας».

«Αυτή είναι η ουσία του θέματος και αυτή την ουσία πρέπει να προβάλλουμε και όχι να γινόμαστε συνεργοί των σφετεριστών και να ξεχνούμε και να αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα, ωσάν αυτή να είναι και η μοναδική πορεία την οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε», καταλήγει.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top