ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφημίζει πρόταση που είχε αποσύρει η Συμμαχία Πολιτών – «Απάντηση» στον ΥΠΟΙΚ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαφημίζει πρόταση που είχε αποσύρει η Συμμαχία Πολιτών – «Απάντηση» στον ΥΠΟΙΚ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λίγες μέρες μετά την απόσυρση της πρότασης της Συμμαχίας και του ΔΗΣΥ, οι πρώτοι «διατυμπανίζουν» την κατάθεσή της.

 

Πρόταση, που αποσύρθηκε, «επαναφέρει» με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών.

Πρόκειται για πρόταση νόμου για δημιουργία Ταμείου Αποκατάστασης κουρεμένων και κατόχων αξιογράφων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ο περί Ίδρυσης Εθνικού Ταμείου Αποζημίωσης και Κοινωνικής Συνοχής Νόμος του 2017).

Η πρόταση κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου και η οποία δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017.

Πρόταση η οποία αποσύρθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018.

Μόλις λίγες μέρες μετά την απόσυρσή της, η Συμμαχία Πολιτών, επαναφέρει την πρόταση ως «απάντηση» στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, το πρωί της Δευτέρας 4/6 σε εκπομπή του ΡΙΚ.

Αυτούσια η Ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών ημερομηνίας 4 Ιουνίου 2018:

«Δεν ανεχόμαστε την αδικία. Καταθέσαμε Πρόταση για Ταμείο Αποκατάστασης κουρεμένων και κατόχων αξιογράφων.

Προκαλεί και πάλι ο Υπουργός Οικονομικών. Σε δηλώσεις του, το πρωί στο ΡΙΚ, είπε ότι από το κούρεμα της Λαϊκής Τράπεζας το κράτος δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι για να δικαιολογήσει τους χειρισμούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, ο κ. Χάρης Γεωργιάδης έλεγε τότε ότι το κούρεμα των καταθέσεων ήταν εργαλείο για ανακεφαλαιοποίηση και  διάσωση της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

Και ερωτούμε:  Γιατί η Λαϊκή Τράπεζα έκλεισε;

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι τον Φεβρουάριο του 2016 ο κ. Χάρης Γεωργιάδης κόμπαζε και πάλι λέγοντας ότι «δανειστήκαμε 2 δις λιγότερα από αυτά που προνοούσε η μνημονιακή σύμβαση».

Οι αντιφατικές δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών αντικατοπτρίζουν την προχειρότητα των χειρισμών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη αλλά και την αδιαφορία για τον πόνο που προκάλεσαν στον Κύπριο πολίτη με  το ληστρικό κούρεμα.

Η Συμμαχία Πολιτών δεν πρόκειται να σταματήσει να ζητά αποκατάσταση της αδικίας. Καταθέσαμε Πρόταση για Ταμείο Αποκατάστασης κουρεμένων και κατόχων αξιογράφων. Είναι μια Πρόταση ρεαλιστική που  δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη. Στο ταμείο, δικαίωμα συμμετοχής  έχουν οι Κύπριοι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής, μη επενδυτές κάτοχοι αξιογράφων τραπεζών, και εταιρείες που έχασαν το κεφάλαιο κίνησης τους».

Το σχέδιο θα έχει μέγιστο κόστος το €1.8 δις. Τα κεφάλαια του Ταμείου θα προέλθουν από  φορολόγηση με ειδικό τέλος ύψους 3% επί της κερδοφορίας των τραπεζών και συνεισφορές ύψους 100 χιλ. ευρώ από ξένους που θέλουν να αποκτήσουν Κυπριακή υπηκοότητα.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top