ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΧΑΜ: «Με βομβαρδισμένο τοπίο έμοιαζε η οικία» - Δηλώσεις κοινοτάρχη στο ThemaOnline

ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΧΑΜ: «Με βομβαρδισμένο τοπίο έμοιαζε η οικία» - Δηλώσεις κοινοτάρχη στο ThemaOnline

Με βομβαρδισμένο τοπίο έμοιαζε η οικία σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας μετά την διάρρηξη, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του.

Του Μιχάλη Μενελάου


Θύελλα ποικίλων αντιδράσεων από την κοινωνία της Κύπρου, έλαβε το θέμα της 29χρονης μητέρας ανήλικου παιδιού που φέρεται να διάρρηξε οικία σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας τη Δευτέρα 04/06 για να πάρει από αυτό συσκευασία χαμ και μακαρόνια του φούρνου.

Σε επικοινωνία του ThemaOnline με τον κοινοτάρχη του εν λόγω χωριού, μας έδωσε μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία του όλου γεγονότος.

Συγκεκριμένα, ο κοινοτάρχης του χωριού μας ανέφερε πως η οικία μετά την διάρρηξη έμοιαζε περισσότερο με βομβαρδισμένο τοπίο.

Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν έμεινε τίποτα στον τόπο του». Τα σφουγγάρια των καναπέδων και τα μαξιλαράκια τους, βρίσκονταν στο πάτωμα, όλα τα ενδύματα και υποδήματα που βρίσκονταν στα ερμάρια της οικίας, ήταν εκτός από αυτά, ενώ τα κρεβάτια ήταν «πούκουππα».

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, κατόπιν συνομιλίας του με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, του ανέφεραν πως δεν είχαν χρήματα ή χρυσαφικά σε αυτό, λόγω φόβου καθώς στην εν λόγω γειτονιά σημειώθηκαν οκτώ διαρρήξεις κατοικιών τους τελευταίους δυο μήνες.

Διαρρήξεις για τις οποίες, όπως μας ανέφερε ο κοινοτάρχης, έγιναν καταγγελίες στην Αστυνομία.

Ο κοινοτάρχης τόνισε πως δεν γνωρίζει κατά πόσον είναι ή όχι η 29χρονη μητέρα που έκανε την διάρρηξη, ενώ ανέφερε πως το ζήτημα το αφήνει εξ ολοκλήρου στα χέρια της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. 

Δείτε ακόμη: ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ: Μητέρα 5χρονου παιδιού έκλεψε χαμ και μακαρόνια – Συνελήφθη και θα ψάξουν για τα κλοπιμαία

«Βοηθούσαμε τη μητέρα ως κοινότητα»

Βοήθεια από την κοινότητα λάμβανε η 29χρονη αλλοδαπή γυναίκα, καθώς όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο κοινοτάρχης, της έστελναν πακέτα με φαγητό κατά καιρούς.

Πακέτα τα οποία περιλάμβαναν ξηρά τροφή (ζυμαρικά, φασόλια, φακές) όπως και κοτόπουλα φρέσκα.

Πέραν τούτου ο κοινοτάρχης, τόνισε τη φιλοξενία των κατοίκων της κοινότητας, όπου ανέφερε πως εάν ποτέ η γυναίκα ζητούσε βοήθεια ή ένα πιάτο φαγητό στην ανάγκη, οι κάτοικοι ήταν πάντα πρόθυμοι να της το προσφέρουν.

 

Οκτώ κλοπές στην κοινότητα τους τελευταίους δυο μήνες

Διαρρήξεις οικιών το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν στην κοινότητα, με τους κάτοικους να φοβούνται να φυλάσσουν στην οικία τους χρυσαφικά ή χρήματα.

Ο κοινοτάρχης ανέφερε στο ΤhemaOnline μερικά παραδείγματα κλοπών που έλαβαν χώρα στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως γυναίκα έλειψε από την οικία της δυο ώρες μέρα – μεσημέρι και όταν έφτασε στο σπίτι παρατήρησε πως κάποιος το διέρρηξε και από αυτό έλειπε χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.

Σε μια άλλη περίπτωση που μας ανέφερε ο κοινοτάρχης, οικογένεια απουσίαζε από την κατοικία της για να μεταβεί στην εκκλησία του χωριού το Μεγάλο Σάββατο και με την επιστροφή της πρόσεξε πως η οικία είχε διαρρηχθεί.

Πέραν των όσων περιγράφονται πιο πάνω, η έγνοια όλων είναι το μικρό ανήλικο παιδί που βρίσκεται μακριά από τη μητέρα του σε στέγη ανηλίκων. Ένα παιδί που σίγουρα είναι το μοναδικό θύμα της υπόθεσης.

 Η μητέρα, πάντως, από την Πέμπτη (07/06) έχει αφεθεί ελεύθερη.

Σχετικό άρθρο: ΚΛΟΠΗ–ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ: Έρευνα από Κουρσουμπά για χειρισμό της υπόθεσης – «Κατηγορία αιτητών ασύλου που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top