ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΟΠΗ–ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ: Έρευνα από Κουρσουμπά για χειρισμό της υπόθεσης – «Κατηγορία αιτητών ασύλου που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης»

ΚΛΟΠΗ–ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ: Έρευνα από Κουρσουμπά για χειρισμό της υπόθεσης – «Κατηγορία αιτητών ασύλου που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης»

Έρευνα από Κουρσουμπά για τρόπο χειρισμού περίπτωσης αιτήτριας ασύλου από αρμόδιες υπηρεσίες.

Έρευνα έχει αρχίσει το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά αναφορικά με τον τρόπο που η περίπτωση αιτήτριας ασύλου/ μονογονιού, έτυχε χειρισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η διερεύνηση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της Επιτρόπου, άρχισε με αφορμή δημοσίευμα στον "Πολίτη" με τίτλο «Αλλοδαπή μητέρα μικρού παιδιού, χωρίς πόρους έκλεψε χαμ και μακαρόνια» το οποίο αναφέρεται σε περίπτωση 29χρονης αιτήτριας ασύλου, μητέρας 5χρονου παιδιού, η οποία στην βάση των κατηγοριών διάρρηξης και κλοπής ενός κουτιού χαμ και ενός κουτιού μακαρονιών, ζητήθηκε από την Αστυνομία και δόθηκε από το Δικαστήριο διάταγμα διήμερης προσωποκράτησής της, αποχωρίζοντάς την από το παιδί της.

Δείτε επίσης: ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ: Μητέρα 5χρονου παιδιού έκλεψε χαμ και μακαρόνια – Συνελήφθη και θα ψάξουν για τα κλοπιμαία

«Η διερεύνησή μου εστιάζεται, νοουμένου ότι η πληροφόρηση που είδε το φως της δημοσιότητας ευσταθεί, στις προβληματικές πτυχές που φαίνεται να παρουσιάζει η περίπτωση. Αυτές, αφορούν τον τερματισμό των υλικών συνθηκών υποδοχής σε αιτήτρια ασύλου, που, ενδεχομένως, εμπίπτει στην κατηγορία αιτητών ασύλου που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης (μονογονιός παιδιού νηπιακής ηλικίας) πριν αυτή εξασφαλίσει εργασία. Αφορούν επίσης, το εκ πρώτοις όψεως,  δυσανάλογο υπό τας συνθήκας, όπως παρουσιάζονται, αίτημα της αστυνομίας για προσωποκράτηση, το οποίο, υιοθετήθηκε από το Δικαστήριο δεδομένου ότι εν γνώσει όλων των εμπλεκόμενων Αρχών είχε ως  αποτέλεσμα τον χωρισμό του παιδιού από τη μητέρα του  και την συνεπακόλουθη φιλοξενία του σε Παιδική Στέγη», εξηγεί στην ανακοίνωσή της η  κ. Κουρσουμπά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top