ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Παρέδιδε μαθήματα οδήγησης χωρίς άδεια εκπαίδευσης

ΚΥΠΡΟΣ: Παρέδιδε μαθήματα οδήγησης χωρίς άδεια εκπαίδευσης

Απίστευτα είναι τα όσα καταγραφεί η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδης σχετικά με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για το έτος 2016.

Στην έκθεση της Ελεγκτικής για το Τμήμα Οδικών Μεταφορών καταγράφονται διάφορα ευρήματα τα οποία σε μερικές περιπτώσεις είναι εξόφθαλμα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην έκθεση της η Εκλεκτική, σε μια περίπτωση, εκπαιδευτής οδηγών φαίνεται να εξασκούσε το επάγγελμα, ενώ δεν είχε σε ισχύ άδεια εξάσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή οδηγών.

Μάλιστα η άδεια του εν λόγω εκπαιδευτή έληξε στις 9.7.2014 και δεν ανανεώθηκε καθότι δεν πληρούνταν οι πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτής παρότι δεν πληρούσε τις προνοείς της νομοθεσίας συνέχισε να παραδίδει μαθήματα οδήγησης.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνεται στην έκθεση, παρατηρήθηκε ότι συνόδευσε 28 μαθητευόμενους οδηγούς στις 29.5.2015 και 30.5.2015 για εξέταση τους οποίους, προφανώς, εκπαίδευσε ενώ δεν είχε σε ισχύ σχετική άδεια.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία συστήνει τα πιο κάτω

  • Για την έκδοση άδειας εξάσκησης εκπαιδευτή οδηγών εφαρμοστεί μηχανογραφικό σύστημα για να διασφαλίζεται ομοιόμορφη εφαρμογή των προνοιών της σχετικής νομοθεσίας σε όλα τα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος.
  • Το Τμήμα διεξάγει έλεγχο κατά πόσο οι εκπαιδευτές παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης οδηγών μόνο για τις κατηγορίες οχημάτων για τις οποίες έχουν εξασφαλίσει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.
  • Στα πλαίσια εξέτασης μαθητευόμενων οδηγών επιβεβαιώνεται από τους εξεταστές ότι ο εκπαιδευτής τους κατέχει έγκυρη άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.
  • Να επιβάλλεται τέλος για την έκδοση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος ανάλογο με το διοικητικό κόστος για την παροχή της πιο πάνω υπηρεσίας.

 Ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών πληροφόρησε ότι το Τμήμα του, έχει ήδη συμπεριλάβει την πιο πάνω αλλαγή στο μηχανογραφικό σύστημα στην κατάσταση αναγκών με προτεραιότητες ανάπτυξης και εγκατάστασης υποσυστημάτων που ζητήθηκαν από το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής.

Επισημαίνεται επίσης ότι η νόμιμη χρήση των εκπαιδευτικών οχημάτων ελέγχεται τόσο από την Αστυνομία όσο και από τους Επόπτες Μεταφορών του Τμήματος και οποιαδήποτε παράνομη χρήση οχημάτων καταγγέλλεται.

Όσον αφορά την εξέταση μαθητευόμενων οδηγών, ο Διευθυντής του Τμήματος ενημέρωσε την Ελεγκτική, ότι ο υποψήφιος οδηγός δεν έχει καμία σχέση με τον εκπαιδευτή οδηγών.

Το Τμήμα έχει επίσης ετοιμάσει σχετικό νομοσχέδιο για την αναθεώρηση των τελών, το οποίο σύντομα θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top