ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Πάφο η Carol Bidault D’ Isle φέρνοντας 30 χρόνια εμπειρίας από την βιομηχανία κινηματογράφου

Στην Πάφο η Carol Bidault D’ Isle φέρνοντας 30 χρόνια εμπειρίας από την βιομηχανία κινηματογράφου

Σκηνοθέτες παραγωγοί, ηθοποιοί και work Shop  βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Πάφο για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου που κινείται στους δύο άξονες στην ισότητα των δύο φύλων και στην ειρήνη.

Στην Πάφο βρίσκεται αυτές τις μέρες και η  Παραγωγός Carol Bidault D’ Isle και μέλος της Κριτικής Επιτροπής Ταινιών Βετεράνων /V.I.P. Jury Member of Veterans Films που σήμερα ζει στην Νέα Ορλεάνη.

Σκοπός της επίσκεψης της στην Πάφο είναι είπε να γνωρίσει το κοινό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου παρακολουθώντας ταινίες αλλά και η ίδια να γνωρίσει  γυναίκες που ασχολούνται με την 7η Τέχνη. 

Στην Πάφο ήρθε φέρνοντας μαζί της πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας της βιομηχανίας από τις ΗΠΑ , την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική. 

Το 2010, η Ms. Bidault μετακόμισε  στην Νέα Ορλεάνη Λουιζιάνα για να ανοίξει το νέο αρχηγείο της Media Fusion Entertainment, LLC. 

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στην μεταπαραγωγή των  Walking to Paris σε σκηνοθεσία  Peter Greenaway,   Cut Off σε σκηνοθεσία  Jowan Carbin και στην ανάπτυξη του The Chronicles of Young Washington   σε σκηνοθεσία  Jack Sholder και άλλες δραστηριότητες .


Η κ. Bidault D’ Isle σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως είναι μέλος των διεθνών γυναικών στον τομέα του κινηματογράφου της τηλεφόρασης και του ραδιοφώνου . Συγκεκριμένα η Ms. Bidault δραστηριοποιείται στο  Women In Film & Television International και είναι συνιδρυτικό μέλος του Women in Film International.


Εξέφρασε δεν την άποψη πως σιγά σιγά τα πράγματα αλλάξουν και όσο περισσότερο απαιτούμε μισθολογική ισότητα, ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας οι στόχοι μας θα επιτευχθούν.

Αναφερόμενη στην Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου την Πέτρα Τερζή εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις επικοινωνιακές ικανότητες της κ. Τερζή αλλά και την μεγάλη της αγάπη να βοηθήσει στην 7η Τέχνη.

Η   Παραγωγός Carol Bidault D’ Isle είχε για 13 χρόνια  δημιουργήσει το δικό της  Film Festival στην Ουάσιγκτον.

Ερωτηθείσα σχετικά ανέφερε πως χρειάζονται πολλά χρόνια εργασίας αλλά και για να κτίσεις ώστε να προσελκύσεις όλα τα άτομα που έρχονται στην 7η Τέχνη σε ένα Φεστιβάλ.

Επεσήμανε μάλιστα πως όταν ανεβαίνεις στον επαγγελματικό σου τομέα  μπορείς να ζεις με την καινούργια τεχνολογία οπουδήποτε. 

Το μήνυμα επίσης που έστειλε από την συμμετοχή της στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου είναι  το μήνυμα της ενότητας ώστε να βοηθηθούν και άλλες γυναίκες να κάνουν έργα και το όνομα τους να μεταδοθεί σ’ όλον τον κόσμο. 

Σημειώνεται ότι η Carol Bidault de l’Isle  είναι βραβευμένη παραγωγός εξιδεικευμένη σε διεθνές επίπεδο στην κινημτογραφική/ τηλεοπτική χρηματοδότηση , διανομή απόκτηση και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων των ΜΜΕ.

Η κ. Bidault ξεκίνησε την καριέρα της στην ανάπτυξη σεναρίων για τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο - Columbia, MGM and Paramount στο Los Angeles. Στην συνέχεια συνεργάστηκε με γνωστούς ανεξάρτητους παραγωγούς και κινηματογραφιστές όπως ο  Dino de Laurentiis, ο  Federico Fellini και ο  Sergio Leone.

Επίσης  επεκτάθηκε στην διανομή και στις διεθνείς πωλήσεις για τα  Vestron, New World and Lorimar Studios. 

Το  1988, μετακόμησε στο Παρίσι της Γαλλίας όπου εργάστηκε ως σύμβουλος χρηματοδότησης και διανομής για το πρόγραμμα media  της ΕΕ / Γαλλίας για 7 έτη.
 
Η  Carol Bidault D’ Isle γεννημένη στο Tegucigalpa, Honduras,  μεγάλωσε στο Λος Άντζελες αποφοίτησε από Westlake School for Girls, πήρε το πτυχίο στις Πολιτικές επιστήμες από το UCLA  και έκανε την μεταπτυχιακή της έρευνα στο Παρίσι στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών της Σορβόνης.

Μιλάει τέσσερις γλώσσες Ισπανικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top