ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: Παραλαβή νέου μηχανοκίνητου εξοπλισμού - Επίκεινται προσλήψεις - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: Παραλαβή νέου μηχανοκίνητου εξοπλισμού - Επίκεινται προσλήψεις - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αφορμή την επέτειο της καταστροφικής έκρηξης στο Μαρί.

Υπερηφάνεια για το έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και για την αποτελεσματικότητα των μελών της, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην Λακατάμεια, με αφορμή την επέτειο της καταστροφικής έκρηξης στο Μαρί, κατά την οποίαν έχασαν τη ζωή τους και πυροσβέστες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε το πρωί στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου και την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Κλέλια Βασιλείου, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των έξι μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί, και ακολούθως επιθεώρησε τα οχήματα της Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε επίσης σε ενημερωτική σύσκεψη με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, μιλώντας στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η εδώ παρουσία μου δεν αποτελεί παρά μια ελάχιστη ένδειξη της οφειλόμενης προς τον Διευθυντή, τους αξιωματικούς και άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος για το έργο που επιτελούν.

Παρακολουθώ στενά τα προβλήματα που η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζει. Παρακολουθώ στενά τις προκλήσεις που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ως αποτέλεσμα είτε των κλιματικών αλλαγών είτε των νέων, σύγχρονων προβλημάτων που αντιμετωπίζετε και μέσα από το φυσικό αέριο, τα διάφορα χημικά και άλλα.

Πραγματικά είμαι υπερήφανος διότι μέσα από τις δράσεις, μέσα από την αποτελεσματικότητα, μέσα από την αμεσότητα ανταποκριθήκατε σε όλες τις προκλήσεις και προσκλήσεις διασώζοντας πραγματικά τον εθνικό πλούτο που δεν είναι άλλος από τα δάση μας.

Έζησα και βίωσα τις στιγμές κατά τη μεγάλη πυρκαγιά της Σολιάς. Παρακολουθώ, σε μια κρίσιμη από πλευράς καιρικών συνθηκών και κλιματικών αλλαγών χρονιά, τα όσα καταγράφονται με τις πυρκαγιές.

Η αντιμετώπιση της πρόσφατης πυρκαγιάς, όπου κινδύνευσε να καταστραφεί ολόκληρο το δάσος Πάφου ή ακόμη του Τροόδους, ήταν ένα δείγμα της αποτελεσματικότητας, μέσα από την αμεσότητα και τους σχεδιασμούς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Γνωρίζω τα προβλήματα και προκειμένου να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχει ετοιμάσει μια σειρά από νομοθετήματα – από πέρυσι τον Απρίλιο βρίσκονται στην Νομική Υπηρεσία για επεξεργασία – και ελπίζω σύντομα να είμαστε σε θέση να τα εγκρίνουμε από το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή να προχωρήσει με ταχύτητα στην έγκρισή τους, ώστε να υπάρξει αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δούμε πώς ενισχύουμε την Υπηρεσία με τα απαραίτητα μέσα. Μέσα, τα οποία στερείτο μέχρι σήμερα, αλλά εντούτοις δεν παραλείψατε να πράξετε στο ακέραιο το καθήκον σας ή δεν υστερήσατε σε αυτό που υπαγόρευε το καθήκον σας.

Με την παραλαβή των δεκατεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων την Τρίτη (10/7), των άλλων δέκα τον επόμενο χρόνο, με τις διαπραγματεύσεις και τους προγραμματισμούς όσον αφορά στην αεροπυρόσβεση, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε, στον βαθμό βεβαίως που οι καιρικές συνθήκες αλλά και η έκταση μιας καταστροφής, υπαγορεύουν.

Ευχαριστώ και συγχαίρω θερμά και για την προσπάθεια διαφώτισης. Με αυστηρότερες ποινές προχωρούμε προκειμένου αποφασιστικά , για να αντιμετωπίσουμε κάποιους ασυνείδητους [που] είτε από ασυνειδησία είτε και από άλλα ψυχολογικά αίτια [θέτουν πυρκαγιές] και για να είμαστε αποτελεσματικότεροι και στον προληπτικό έλεγχο αλλά και στον κατασταλτικό, με ποινές που θα αποτελέσουν ένα ανάχωμα.

Η ενίσχυση σε άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζεται. Ήταν η πρόσληψη 50 πυροσβεστών τον Νοέμβριο, είναι οι 159 δασοπυροσβέστες που έχουν προσληφθεί και επίκειται η πρόσληψη άλλων 56 που θα στελεχώσουν τον πυροσβεστικό σταθμό του Ενεργειακού Κέντρου του Βασιλικού και αυτό θεωρώ ότι είναι κάτι σημαντικό στην προσπάθεια του Κράτους να συμβάλει στη δική σας αποτελεσματικότερη επιτέλεση του καθήκοντος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top