ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Υπουργού Περιβάλλοντος Αιγύπτου με Πρέσβη Κύπρου για ενίσχυση συνεργασίας

Συνάντηση Υπουργού Περιβάλλοντος Αιγύπτου με Πρέσβη Κύπρου για ενίσχυση συνεργασίας

Από την Υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου Δρ Γιασμίν Φουάντ έγινε θερμά δεκτός ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο Χάρης Μορίτσης, με σκοπό τα δύο κράτη να αρχίσουν να θέτουν άμεσα τις βάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας τους και στον κρίσιμο τομέα του περιβάλλοντος.


Κατά τη συνάντησή τους, που αποτελεί σε το πρώτο βήμα για την επικείμενη κατά το φθινόπωρο τριμερή υπουργική συνάντηση συνεργασίας Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας σε θέματα περιβάλλοντος, οι δύο αξιωματούχοι έθεσαν επί τάπητος θέματα συνεργασίας που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικά θέματα, όπως η διμερή συνεργασία στον τομέα των θαλάσσιων πάρκων και η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καθώς και η προώθηση αντίστοιχων προγραμμάτων.
 
Άλλο θέμα που συζητήθηκε από τους δύο αξιωματούχους, την Υπουργό Περιβάλλοντος της Αιγύπτου και τον Κύπριο Πρέσβη, ήταν η αειφόρος ανάπτυξη και πώς αυτή μπορεί να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μάλιστα, το θέμα αυτό με αφορμή και την επικείμενη – τέλος του μήνα - επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου Κώστα Χαμπιαούρη στην Αίγυπτο ο οποίος και θα συζητήσει με τους αρμοδίους Υπουργούς της Αιγύπτου, Περιβάλλοντος και Παιδείας, τη στρατηγική της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και τρόπους για την ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών θεμάτων στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και την εξεύρεση τρόπων και μεθόδων για την μετατροπή των αποβλήτων σε ενέργεια.
 
Όπως από κοινού καταλήξανε η Δρ Γιασμίν Φουάντ και ο κ. Χάρης Μορίτσης, η συνεργασία αυτή των δύο χωρών δεν μπορεί παρά να βασίζεται και στην πρότερη συμφωνίας για το περιβάλλον, που υπέγραψαν οι δύο χώρες ήδη από το 2006, και η οποία συνεργασία περιελάμβανε θέματα βιοποικιλότητας και προστασίας της φύσης, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και την επεξεργασία των λυμάτων και τη χρήση των επεξεργασμένων προϊόντων τους στη γεωργία, την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού συστήματος για την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των τρόπων αντιμετώπισης των περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης στη Μεσόγειο αλλά και την εφαρμογή μηχανισμών προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
 
Τέλος, ο Πρέσβης της Κύπρου Χάρης Μορίτσης εξέφρασε τη χαρά του και χαιρέτισε την κοινή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του περιβάλλοντος τόσο σε διμερές όσο και τριμερές επίπεδο με την Ελλάδα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top