ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια από τα Κατεχόμενα για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Ανθρωπιστική βοήθεια από τα Κατεχόμενα για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Υπάρχει ανταπόκριση στην έκκληση του ΡΤΚ για συλλογή βοήθειας που θα αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές της Αττικής με την «βουλευτή» του κόμματος και γνωστή Τουρκοκύπρια ακτιβίστρια, Ντογούς Ντεριά να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα αποσταλεί στην Ελλάδα μέσω της εκστρατείας που διεξάγεται από το Δήμο Λεμεσού και την εφημερίδα Λεμεσός, με την ομάδα «Παροχή βοήθειας».

Η κ. Ντεριά εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι η πληροφόρηση που έχει εξασφαλίσει από το Τελωνείο (της Κυπριακής Δημοκρατίας) είναι πως η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα περάσει από το οδόφραγμα χωρίς πρόβλημα.

«Η φωτιά στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της είναι μια κοινωνική καταστροφή και τέτοια ανθρωπιστικά θέματα υπερέχουν των πολιτικών διενέξεων», δήλωσε η Ντογούς Ντεριά, σημειώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τα υπάρχοντά τους στην πυρκαγιά. Αυτοί που κατάφεραν να σωθούν, πρόσθεσε, έχασαν το σπίτι, τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα πάντα. «Σε τέτοιες περιπτώσεις καταστροφής είναι πολύ σημαντική να επιδεικνύεται κοινωνική αλληλεγγύη».

Η κ. Ντεριά υπενθύμισε ότι το 1999 στο σεισμό στο Ίζμιτ (Νικομήδεια) είχε βοηθήσει και η Ελλάδα με ομάδες διάσωσης. «Σε τέτοιες καταστάσεις τα ανθρωπιστικά ζητήματα είναι πάνω από τις πολιτικές έχθρες ή αντιδικίες».

Η κ. Ντεριά είπε ακόμη ότι μόλις είδε για την εκστρατεία του Δήμου Λεμεσού επικοινώνησε με την επικεφαλής της εκστρατείας του Δήμου Λεμεσού στη Λευκωσία, Στάλω Λεωνίδου και την ρώτησε εάν θα συγκέντρωναν κάποια βοήθεια, θα υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα στο να περάσουν τα προϊόντα από τα οδοφράγματα. Η κ. Λεωνίδου ήρθε σε επαφή με αρμοδίους του Τμήματος Τελωνείου και την ενημέρωσε πως επειδή πρόκειται για ανθρωπιστική εκστρατεία, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Μετά από αυτό, είπε η Ντογούς Ντεριά, στο ΡΤΚ και τα συλλογικά του όργανα μετέφερε την άποψη ότι σε μια τέτοια κατάσταση θα ήταν σημαντικό να δείξει το κόμμα έμπρακτα φιλία και αλληλεγγύη και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια εκστρατεία στήριξης, πράγμα που οι αρμόδιοι του ΡΤΚ θεώρησαν ότι μπορούσε να γίνει και απηύθυναν την έκκληση για βοήθεια προς τους πληγέντες της Ελλάδας.

Σημείωσε τέλος ότι η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στα κεντρικά γραφεία του ΡΤΚ στη, Λευκωσία και για όσους δεν μπορούν να την μεταφέρουν στα επαρχιακά γραφεία του κόμματός της.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top