ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ: Ενώπιοι ενωπίοις οργανώσεις και Υπουργός – Καλή θέληση αλλά…

ΠΑΙΔΕΙΑ: Ενώπιοι ενωπίοις οργανώσεις και Υπουργός – Καλή θέληση αλλά…

Αργοπορημένα ξεκινά ο διάλογος των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη.

Ενώ, μετά την προεδρική παρέμβαση, τα εμπλεκόμενα μέρη έκαναν πίσω, ο διάλογος θα ήταν εντατικός και θα ξεκινούσε τη Δευτέρα (30/7), εντούτοις ξεκινά την Τετάρτη (1/8).

Με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, η ΟΕΛΜΕΚ μεταβαίνει στο γραφείο του Υπουργού για συνάντηση από τις 13:00-14:30, η ΠΟΕΔ από τις 14:30-16:00 και η ΟΛΤΕΚ από τις 16:00-17:30.

Τη Δευτέρα (30/7) οι οργανώσεις παρέλαβαν το υλικό που αφορά στον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου από το γραφείο της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκονται σε συνεχή συντονισμό, ενώ το Υπουργείο, ως ένδειξη καλής θέλησης, είχε αναστείλει την ισχύ των Τοποθετήσεων-Μετακινήσεων των Εκπαιδευτικών για τη Μέση Εκπαίδευση (που είχαν αναρτηθεί την Παρασκευή 27/7) για μια τουλάχιστον εβδομάδα.

Πάντως, οι καλοί οιωνοί της συνάντησης που έγινε στο Προεδρικό την Παρασκευή (27/7) έφυγαν νωρίς εξαιτίας της εμπλοκής που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (30/7).

Ο Υπουργός απουσίαζε σε συνέδριο στο Κάιρο και ενδεικτική είναι η ατάκα του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους: «Η πρώτη μέρα του εντατικού διαλόγου που ήταν στην εντατική, αρχίζει σήμερα χωρίς ένταση, γιατί δεν έχει οριστεί καμιά συνάντηση σήμερα».

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top