ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ας μην αστειευόμαστε…» - Η επόμενη μέρα του Κυπριακού

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ας μην αστειευόμαστε…» - Η επόμενη μέρα του Κυπριακού

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την επίσκεψη Τζέιν Χολ Λουτ σχολίασε το πρωί της Πέμπτης (2/8) ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής κατέθεσε τη δική του άποψη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της πλευράς μας για συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

Ερωτηθείς για την άποψη πολιτικών αρχηγών περί λύσης Ενιαίου Κράτους ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής ήταν έντονος.

«Ας μην αστειευόμαστε», είπε γελώντας, «εδώ μετά βίας διατηρούμε το Ομοσπονδιακό Κράτος».

Ο κ. Μαυρογιάννης δεν είπε κάτι καινούργιο. Ούτως ή άλλως, ουδέποτε πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας πήρε σοβαρά την άποψη για λύση ενιαίου κράτους.

Ωστόσο, τα πράγματα οδηγούνται σε μια επικίνδυνη τροχιά και η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία δεν φαίνεται να διατηρεί την «αίγλη» που είχε τόσα χρόνια.

Στην προκείμενη, η ταπεινή και λαϊκή αντίληψη λέει ότι όλες οι απόψεις πρέπει να μελετώνται με πάσα σοβαρότητα, ειδικά αν προέρχονται από πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους η κυβέρνηση χρειάζεται παρά τω πλευρώ της.

Και εν τέλει, όχι σχέδιο Β’, δεκαπέντε εναλλακτικά σχέδια πρέπει να έχει κανείς στην κρυφή ή φανερή του ατζέντα όταν έχει να κάνει με την Τουρκία και δη με την Τουρκία του Ερντογάν…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top