ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: «Να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού για την Παιδεία»

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: «Να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού για την Παιδεία»

Έντονη ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Παιδείας εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Το Κίνημα υπενθυμίζει την κρισιμότητα των στιγμών, υπενθυμίζοντας ότι ο Γιώργος Περδίκης άκουσε με προσοχή τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Εκφράζει δε την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει στάση σε σχέση με τις θέσεις του εκπαιδευτικού κόσμου και καλεί το Υπουργικό Συμβούλιο να αποσύρει τις αποφάσεις του.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού για την παιδεία στην επόμενη συνεδρία του – Τετελεσμένα και λάθος χειρισμοί απειλούν την νέα σχολική χρονιά

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπενθυμίζει στην Κυβέρνηση ότι η παρούσα φάση στην παιδεία, είναι πολύ κρίσιμη.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης έχει αποδεχτεί την πρόσκληση των οργανώσεων των εκπαιδευτικών, τους οποίους άκουσε με προσοχή, ενώ υπό μελέτη βρίσκονται και έγγραφα τα οποία παρέδωσαν.

Έχουμε εκφράσει ξανά την άποψη ότι η Κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει στάση σε σχέση με τις θέσεις του εκπαιδευτικού κόσμου και πρέπει να ακολουθήσει τις θεσμοθετημένες διαδικασίες οι οποίες υπάρχουν και έχουν δοκιμαστεί για την επίλυση εργασιακών θεμάτων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού του διδακτικού χρόνου, ιδιαίτερα στα θέματα που έχουν να κάνουν με τις απαλλαγές και τα οποία πρέπει να συζητηθούν για το καλό της παιδείας και των παιδιών. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις από την πλευρά τους πρέπει να εγκαταλείψουν την εμμονή τους σε προνόμια που δόθηκαν- κακώς κατά την άποψη μας- σε άλλες εποχές, και να προσέλθουν σε εάν ειλικρινή διάλογο με στόχο την κατάργηση όσων δεν δικαιολογούνται επιστημονικά και ορθολογιστικά.

Συμφωνούμε με τους εκπαιδευτικούς ότι πρέπει να τεθεί μαζί με όλα και το θέμα των απαλλαγών. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεχωρίζει τις απαλλαγές από τις αποσπάσεις, αλλά τα δύο (απαλλαγές και αποσπάσεις) πρέπει να τεθούν ταυτόχρονα στην ίδια συζήτηση, όπως και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τον διδακτικό χρόνο.

Θα ήταν χαρά μας να ακούσουμε και την άποψη του Υπουργείου, ωστόσο ο κ. Χαμπιαούρης δεν ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία για τις θέσεις του.

Στόχος δεν είναι άλλος από το να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει για το καλό της παιδείας και των παιδιών. Είναι παραδεκτό γεγονός ότι ούτε η Κυβέρνηση δεν έκανε τους καλύτερους χειρισμούς, ούτε και ο Υπουργός Παιδείας προσωπικά, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε πολύ κρίσιμα θέματα και κινδυνεύουν να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργικό Συμβούλιο, με την ευκαιρία της επικείμενης συνεδρίασης του στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος να αποφασίσει την απόσυρση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για την παιδεία, ως μια ένδειξη θέλησης επίλυσης των θεμάτων. Μετά την κίνηση αυτή, τα θέματα μπορούν να τεθούν εκ νέου στους εκπαιδευτικούς και να συζητηθούν σε ηπιότερους τόνους και όχι υπό την μορφή τετελεσμένων. 

Τότε θα είναι η ώρα για τους εκπαιδευτικούς να επιδείξουν με τη σειρά τους την καλή τους θέληση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top