ΕΛΛΑΔΑ

Από την Ιθάκη το διάγγελμα Τσίπρα για την έξοδο από το μνημόνιο

Από την Ιθάκη το διάγγελμα Τσίπρα για την έξοδο από το μνημόνιο

Από την Ιθάκη θα πραγματοποιήσει το διάγγελμα για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα φτάσει πριν το μεσημέρι της Τρίτης (21/8) στο νησί, και αργότερα μέσα στην ημέρα θα απευθύνει διάγγελμα με το οποίο θα κηρύξει το τέλος των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας στίχους του Κωσταντίνου Καβάφη, θα αναφερθεί στις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια των οκτώ χρόνων μνημονίων και θα επιδιώξει να δώσει το μήνυμα ότι η χώρα έχει «γυρίσει σελίδα». Παράλληλα, θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του για το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα, κάτι που αναμένεται να γίνει στη ΔΕΘ στις 8 - 9 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Πέμπτη, θα ανακοινωθεί το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να προβεί σε συγκεκριμένες αλλαγές τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2019.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top