ΚΟΣΜΟΣ

Καμικάζι αυτοκτονίας στην Καμπούλ ήταν το μόνο θύμα της επίθεσής του

Καμικάζι αυτοκτονίας στην Καμπούλ ήταν το μόνο θύμα της επίθεσής του

Επίθεση αυτοκτονίας με μοτοσικλέτα έγινε την Κυριακή 9/9 στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, την ώρα που ένοπλοι άνδρες πυροβολούσαν στον αέρα για να τιμήσουν την επέτειο θανάτου ενός πολέμαρχου.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε οχηματοπομπή οπαδών του διοικητή Άχμαντ Σαχ Μασούντ, πολέμαρχου γνωστού από την αντίστασή του πρώτα στα σοβιετικά στρατεύματα και κατόπιν στους Ταλιμπάν, όταν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο καμικάζι, που στόχο του είχε μία πομπή αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, προκάλεσε δύο τραυματισμούς, όχι όμως κάποιον θάνατο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Διαδοχικές πομπές αυτοκινήτων, με ένοπλους άνδρες, που πυροβολούσαν στον αέρα για να τιμήσουν την επέτειο από τον θάνατο του Μασούντ, πριν από 17 χρόνια, έχουν κατατρομοκρατήσει από το πρωί την πόλη της Καμπούλ, αναγκάζοντας πολλούς κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στην Κολομβία: Διευθυντής φυλακής δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top