ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τις προηγούμενες μέρες ο Χρήστος Κληρίδης, το νομικό πλαίσιο για την ένσταση είναι έτοιμο και χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος, αφορά γενικά και οριζόντια θέματα, στον ρόλο της σύγχρονης Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Στο δεύτερο μέρος δίνεται μια  πλήρης απάντηση σε όσα επικαλείται ο Γενικός Εισαγγελέας και στο τρίτο είναι η κατάληξη. 

Να σημειωθεί ότι με το που παρέλαβε την αίτηση για παύση του στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι έχει δώσει οδηγίες για καταχώριση ένστασης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταχώρισε στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, ενεργώντας ως Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, αίτηση, δυνάμει προνοιών του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σε ανακοίνωσή της, η Νομική Υπηρεσία ανέφερε ότι η αίτηση καταχωρίσθηκε, ακολουθώντας τις σχετικές συνταγματικές πρόνοιες, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και για να αξιολογηθούν τα δεδομένα από το Συμβούλιο, ως το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει «εάν ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία θα έχει ως συνέπεια την απόλυσή του από τη θέση του».

Ο Γενικός Ελεγκτής, σε γραπτή δήλωση του είχε πει ότι «η υλοποίηση των αντιποίνων δρομολογήθηκε εδώ και μήνες και τώρα μπαίνει στην τελική της φάση», ενώ σημείωσε πως η διαδικασία που ξεκίνησε «θα φέρει την κάθαρση και θα δοθεί η ευκαιρία να διαφανεί αυτός, του οποίου η συμπεριφορά είναι ανάρμοστη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top