ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δικαίωση από Ανώτατο για συγγενείς θανόντος – Θα τους αποζημιώσει με το παραπάνω η Ασφαλιστική

ΚΥΠΡΟΣ: Δικαίωση από Ανώτατο για συγγενείς θανόντος – Θα τους αποζημιώσει με το παραπάνω η Ασφαλιστική

«Έφυγε» ο δικός τους άνθρωπος και η ασφαλιστική εταιρεία δεν τους έδινε την αποζημίωση, με το Ανώτατο Δικαστήριο να τους δικαιώνει.

Του Μιχάλη Μενελάου

Έληξε η «Οδύσσεια» οικογένειας όπου θα λάβει πέραν των €30 χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία όπου ήταν ασφαλιζόμενος ο Α.Χ. από την Αθηένου, ο οποίος απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2006 από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στο Ανώτατο δικαστήριο, ο αποβιώσαντας ασφαλίστηκε στην εταιρεία το 2003 με τη συμφωνία να προνοεί πως σε περίπτωση θανάτου του η αποζημίωση στην οικογένειά του θα ανερχόταν στις 20.000 λίρες ή 34.172 ευρώ.

Όταν ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του οι οικείου του απαίτησαν το ποσό, με την ασφαλιστική να αρνείται να τους το καταβάλει καθώς πριν την ασφάλεια έκανε εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε πως είχε υπερλιδαιμία, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια και ο αποβιώσαντας λάμβανε φαρμακευτική αγωγή γι’ αυτά, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την ασφαλιστική, να το αναφέρει κατά τη συμπλήρωση της αίτησής του.

Έτσι το πρωτόδικο δικαστήριο δικαίωσε την εταιρεία και η οικογένεια άσκησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, μέσω του δικηγορικού γραφείου "ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε.".

Το Ανώτατο από την πλευρά του έκρινε πως η αίτηση συμπληρώθηκε ορθά και πως το Πρωτόδικο δικαστήριο έσφαλλε, με αποτέλεσμα να διατάξει την καταβολή αποζημίωσης στην οικογένεια ύψους €34.172, ποσό που αντιστοιχεί στις 20 χιλιάδες λίρες.

Πέραν τούτου η εταιρεία καλείται να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το Δικαστήριο «ο αποβιώσας στις 6/8/2003 όταν συμπλήρωνε την αίτηση για ασφάλιση του ορθά απάντησε ‘Check up OK’ ενόψει των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στις 12/09/2001. Περεταίρω, ουδεμία μαρτυρία υπήρχε ενώπιον του πρωτόδικου Δικαστηρίου ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο 6/8/2003 ο αποβιώσας ακολουθούσε οποιαδήποτε θεραπεία ή έπαιρνε φάρμακα. Ως απόρροια οι λόγοι που επικαλέσθηκαν οι Εφεσίβλητοι, προκειμένου να μην καλύψουν σύμφωνα με το ασφαλιστικό συμβόλαιο, δεν ήταν ορθοί όπως ορθό δεν ήταν και το πρωτόδικο Δικαστήριο στην κατάληξη του αφού έλαβε υπόψη του λανθασμένα στοιχεία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top