ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καδής: «Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει τις εισηγήσεις περιβαλλοντικής μελέτης για μεσογειακή φώκια»

Κ. Καδής: «Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει τις εισηγήσεις περιβαλλοντικής μελέτης για μεσογειακή φώκια»

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, δήλωσε την Πέμπτη ότι «οι εισηγήσεις του Παναγιώτη Δενδρινού, ειδικού σε θέματα διαχείρισης της μεσογειακής φώκιας, όπως καταγράφονται στην περιβαλλοντική του μελέτη, «θα μελετηθούν και υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες».

«Η μελέτη αυτή μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και για μελλοντικές παρόμοιες περιπτώσεις» είπε ο Υπουργός Γεωργίας σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση της μελέτης για εκτίμηση των επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας στη μεσογειακή φώκια, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάφο και συγκεκριμένα στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών στην Πέγεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Κώστας Καδής, είπε ότι «μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι, με βάση τα δεδομένα που έχουμε υπόψη μας, τα τελευταία χρόνια, η μεσογειακή φώκια, όχι μόνο εμφανίζεται σταθερά, αλλά αναπαράγεται στην Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι «αυτό βέβαια δημιουργεί επιπρόσθετες ευθύνες για τη διατήρησή του, για την οποία θα εργαστούμε με αποφασιστικότητα, σε συνεργασία με τις όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία».

Όπως είπε ο Υπουργός Γεωργίας, «στην ευρύτερη περιοχή συναντούμε σπάνιους οικότοπους και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας για τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει επίσης υποχρέωση να λαμβάνει μέτρα προστασίας και διατήρησης, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και την εθνική νομοθεσία».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, «οποιαδήποτε έργα ή δραστηριότητες δυνατόν να επηρεάσουν περιοχές του Δικτύου Natura 2000, υπόκεινται σε εξειδικευμένες διαδικασίες που εξετάζουν κατά περίπτωση τις επιπτώσεις στους οικοτόπους και στα είδη καθορισμού των περιοχών».

Με το ίδιο σκεπτικό, η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο κ. Καδής, «αποφάσισε να έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και άποψη για τις επιπτώσεις στη μεσογειακή φώκια από τις αναπτύξεις στην περιοχή και ανέθεσε την ετοιμασία της μελέτης στον Δρα Πάνο Δενδρινό».

Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για έναν επιστήμονα διεθνούς εμβέλειας, με πολύχρονη και πολυσήμαντη εμπειρία και πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο, ειδικά στα θέματα της διατήρησης και διαχείρισης της μεσογειακής φώκιας».

Κλείνοντας, ο Υπουργός Γεωργίας, είπε ότι «θεωρήσαμε σημαντικό όπως τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιαστούν σε σας στο πλαίσιο της διαφάνειας και της διευκόλυνσης της πρόσβασης του κοινού στην πληροφόρηση».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top