ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ: Ανάγκη για μέτρα υπέρ των εργαζομένων

ΠΕΟ: Ανάγκη για μέτρα υπέρ των εργαζομένων

Πασιφανής η ανάγκη για μέτρα υπέρ των εργαζομένων δηλώνει η ΠΕΟ.

Η ΠΕΟ κάλεσε την Κυβέρνηση να αποδείξει την ευαισθησία της για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, λαμβάνοντας μέτρα τα οποία θα αμβλύνουν τις ανισότητες και θα στηρίξουν τη ρυθμισμένη με δικαιώματα εργασία.

Σχολιάζοντας τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο δείπνο της ΟΕΒ, η ΠΕΟ αναφέρει ότι γενικά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πρόεδρος και οι Υπουργοί του συνεχώς μιλούν για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό, αλλά δεν προτείνουν μέτρα και μεταρρυθμίσεις για τους εργαζόμενους.

«Η πασιφανής ανάγκη για θεσμικά και νομοθετικά μέτρα που να υποχρεώνουν τους εργοδότες να εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως και η ανάγκη για όσους εργαζόμενους δεν καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις μέσα από ένα δομημένο θεσμοθετημένο πλαίσιο κοινωνικού διαλόγου, να έχουν και αυτοί ένα ρυθμισμένο πλαίσιο ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων προσκρούει στην άρνηση της κυβέρνησης να προωθήσει αυτά τα μέτρα» αναφέρει η ΠΕΟ.

«Τους ‘καημένους’ τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχουν χαμηλούς μισθούς, η κυβέρνηση τους θυμάται όταν άλλοι εργαζόμενοι του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα αποφασίζουν να κινητοποιηθούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους» συμπληρώνει.

«Αν πράγματι η κυβέρνηση είναι τόσο ευαίσθητη για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έχει τον τρόπο να το αποδείξει παίρνοντας αυτά τα μέτρα που εισηγούμαστε, τα οποία θα αμβλύνουν τις ανισότητες και θα στηρίξουν την ρυθμισμένη με δικαιώματα εργασία» σημειώνει η συντεχνία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top