ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Σοβαρή καταγγελία μητέρας - «Παραγκώνισαν» μαθήτρια με σύνδρομο Down σε σχολική εορτή

ΚΥΠΡΟΣ: Σοβαρή καταγγελία μητέρας - «Παραγκώνισαν» μαθήτρια με σύνδρομο Down σε σχολική εορτή

Ένα, όχι και τόσο τιμητικό, περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο του νησιού την Παρασκευή 26/10.

Του Μιχάλη Μενελάου

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έγινε σύντομα viral, μητέρα καταγγέλλει περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή 26/10, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής που έλαβε χώρα στο σχολείο όπου φοιτά η κόρη της.

Όπως αναφέρει η μητέρα, η κορούλα της έχει σύνδρομο Down και έσπευσε με περισσή χαρά και περηφάνια στη σκηνή, αναμένοντας τη σειρά της για να πάρει το μικρόφωνο, ούτως ώστε να απαγγείλει «έστω κάτι με τον δικό της τρόπο».

Αντί όμως να απαγγείλει η μικρούλα το ποιηματάκι με τη σειρά της, «πέρασε το μικρόφωνο το προηγούμενο παιδί από πίσω της και το έδωσε στο επόμενο κορίτσι», αναφέρει η μητέρα.

«Το παιδί μου άλλαξε ύφος, άπλωσε πολύ λίγο σαν αντανακλαστικό το χεράκι σε κάποια δεύτερα περιμένοντας και «διεκδικώντας» το μικρόφωνο και την ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ άλλη μια φορά!!», γράφει χαρακτηριστικά, ενώ συνεχίζοντας η μητέρα της μικρής λέει πως «με βαριά καρδιά είδα το ύφος στο πρόσωπο του παιδιού μου - αφού τέλειωσαν τα επόμενα δυο κορίτσια - έκανε την υπόκλιση της και προχώρησε να φύγει από την σκηνή κανονικά με τα άλλα παιδιά».

Τότε ήταν όπου, σύμφωνα με την ανάρτηση της μητέρας, μετέβη κοντά στη Διευθύντρια για να της κάνει παράπονο για το όλο περιστατικό, όπου συνάντησε μια αρνητική στάση αδιαφορίας από πλευράς της Διευθύντριας.

Η εν λόγω μητέρα, αναφέρει το όλο περιστατικό στην ανάρτησή της, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για την αντιμετώπιση του μικρού κοριτσιού.

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top