ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι θέσεις Βοηθού Αρχισυντάκτη και Αρχισυντάκτη του ΚΥΠΕ

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι θέσεις Βοηθού Αρχισυντάκτη και Αρχισυντάκτη του ΚΥΠΕ

Η Επιτροπή Οικονομικών ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση το αίτημα για εξαίρεση από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων της θέσης του Βοηθού Αρχισυντάκτη και Αρχισυντάκτη του ΚΥΠΕ.

Στο αιτιολογικό της η Διεύθυνση του ΚΥΠΕ σημειώνει πως η πλήρωση και των δύο θέσεων είναι ζωτικής σημασίας για το Πρακτορείο γιατί ως δημοσιογραφικός οργανισμός, κύρια αποστολή του είναι η δημοσιογραφία και γι αυτό ο Αρχισυντάκτης και οι Βοηθοί (τρεις θέσεις, καλυμμένες οι δύο προς το παρόν) συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο βάρος της καθημερινής εργασίας, του ελέγχου και της εποπτείας του παραγόμενου έργου σε διαφορετικές βάρδιες.

Η Θέση του Βοηθού Αρχισυντάκτη είναι Πρώτου Διορισμού και προαγωγής κλίμακας Α11 επεκτεινόμενης κατά δύο προσαυξήσεις και του Αρχισυντάκτη, Προαγωγής, κλίμακας Α13 επεκτεινόμενης κατά δύο προσαυξήσεις.

Η Επιτροπή ενέκρινε επίσης την μετατροπή των ανταποκριτών του ΡΙΚ που ήταν με το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών σε αορίστου χρόνου καθώς και το επίδομα βάρδιας σε υπαλλήλους που ασκούν αναβαθμισμένα καθήκοντα υπευθυνότητας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος δήλωσε μετά την συνεδρίαση ότι σήμερα αίρεται μια σημαντική αδικία έναντι των ανταποκριτών του ΡΙΚ, οι οποίοι, με τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής, μετατρέπονται από παροχής υπηρεσιών σε συνεργάτες ορισμένου χρόνου και εξελικτικά σε αορίστου χρόνου. Είναι μια αδικία, ανέφερε, η οποία αντιμετωπίστηκε από το ΔΣ και δημιουργεί προϋποθέσεις εξορθολογισμού των εργασιακών θεμάτων στο ΡΙΚ.

Ευχαρίστησε επίσης την Βουλή για την αποδοχή του αιτήματος για επίδομα βάρδιας αρχισυντάκτη ραδιοφώνου, γεγονός, όπως είπε, που συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ΡΙΚ.

Σε ερώτηση για το Οργανόγραμμα, ο κ. Τσώκος είπε ότι όπως ανέφερε και στα μέλη της Επιτροπής για την εκκρεμότητα που υπάρχει , η Διοίκηση και η Διεύθυνση είναι σε στενή επαφή και επικοινωνία με το ΥΠΕΣ και το ΥΠΟΙΚ με στόχο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να καταστεί δυνατή η παρουσίαση στη Βουλή  του νέου Οργανογράμματος που θα διασφαλίζει την εύρυθμη και ευέλικτη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παράλληλα με τις νέες δομές που θα πρέπει να εφαρμοστούν και να ακολουθηθούν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top