ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την αντιτρομοκρατική των Κύπριων κομάντο - Οι λεβέντες μας σε δράση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την αντιτρομοκρατική των Κύπριων κομάντο - Οι λεβέντες μας σε δράση

Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς με Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ στην Κύπρο. Δείτε φωτογραφίες όπως της δημοσιεύσε η Εθνική Φρουρά.

Από την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις «ΙΑΣΩΝ -2018» και «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ-2018» με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς επίσης επίγειων και εναέριων μέσων της Κύπρου και του Ισραήλ, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι ασκήσεις οι οποίες διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέτασαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα από τα οποία εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα.

Ειδικότερα κατά την άσκηση «ΙΑΣΩΝ -2018» έγινε συνεκπαίδευση του προσωπικού της ΕΦ και της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων, ενώ κατά την άσκηση «NIKOKΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ 2018», πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών στον τομέα της εξάσκησης στη μάχη σε άγνωστο και δύσβατο - ποικιλόμορφο έδαφος, με ταυτόχρονη λειτουργία του Συστήματος Διοίκησης Ελέγχου και Πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω εκπαίδευσης ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων του Ισραήλ Υποστράτηγος Yacov (Kobi) Barak επισκέφθηκε από κοινού με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη τα ασκούμενα τμήματα, όπου και παρακολούθησαν μέρος των στρατιωτικών ασκήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top