ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του βαρόνου ναρκωτικών «Μύγα» - Δείτε βίντεο

Γαλλία: Έτσι στήθηκε η κινηματογραφική απόδραση του βαρόνου ναρκωτικών «Μύγα» - Δείτε βίντεο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία μετά την επίθεση ενόπλων κατά τη διάρκεια μεταφοράς κρατουμένου, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και τραυματίστηκαν ακόμη τρεις.

Σημειώνεται ότι ο βαρόνος ναρκωτικών που ήταν εντός του οχήματος δραπέτευσε και οι υπόλοιποι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Πώς έγινε η επίθεση

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε από άτομα τα οποία επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, την ώρα που το όχημα της αστυνομίας ήταν σταματημένο σε σταθμό διοδίων, μεταξύ των πόλεων Ρουέν και Εβρέ.

Ένα από αυτά εντοπίστηκε λίγο αργότερα καμένο, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και ότι ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν πολλούς άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να κρατούν όπλα και να βγάζουν τον κρατούμενο από το όχημα της αστυνομίας, το οποίο έχει περικυκλωθεί.

 

Η θέση της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Eric Dupond-Moretti, οι συνεργοί του κρατουμένου «δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τους αστυνομικούς της φυλακής χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό».

Ο ίδιος έχει μεταβεί στο σημείο τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «οι σκέψεις μου είναι με τους άλλους τρεις σοβαρά τραυματισμένους αξιωματικούς που νοσηλεύονται τώρα».

«Οι πάντες – και εννοώ οι πάντες – έχουν κινητοποιηθεί για να βρεθούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος. [Οι δράστες] είναι άνθρωποι για τους οποίους η ζωή δεν έχει αξία. Θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν με τρόπο ανάλογο του εγκλήματος».

Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες αστυνομικοί και άνδρες της χωροφυλακής έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να διαμηνύει ότι «γίνονται τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες».

Απελευθέρωσαν τη «Μύγα» - Βαρόνος ναρκωτικών ο δραπέτης

Πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, ανέφερε ότι ο δραπέτης κρατούμενος ονομάζεται “Mohamed A”, γεννημένος το 1994.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro λέει ότι έχει το παρατσούκλι “La Mouche” (“Η μύγα”), ενώ έχει καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις γαλλικές δικαστικές αρχές, ο κρατούμενος είχε κριθεί ένοχος για κλοπή – και εξέτιε ποινή φυλάκισης 18 μηνών – αλλά αντιμετώπιζε επίσης νέες κατηγορίες που συνδέονταν με απαγωγή και μια δολοφονία που σχετιζόταν με ναρκωτικά στη Μασσαλία.

Δημοσιεύματα των γαλλικών μέσων ενημέρωσης υποστηρίζουν, δε, ότι θεωρείται βαρόνος ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Πέθανε το «Δημητρούι» - Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη

Σε φόνο εξελίχθηκε η απόπειρα στην Ανθούπολη, αφού πέθανε ο Δημήτρης Ανδρονίκου γνωστός ως «Δημητρούι» σε ηλικία 34 χρόνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top