ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα επανέναρξης συνομιλιών έστειλε ο ΠτΔ στον ΟΗΕ - Καμία ένδειξη για κάθοδο Λουτ

Μήνυμα επανέναρξης συνομιλιών έστειλε ο ΠτΔ στον ΟΗΕ - Καμία ένδειξη για κάθοδο Λουτ

Μηνύματα ανανέωσης ΟΥΝΦΙΚΥΠ, επανέναρξης συνομιλιών προς ΟΗΕ από Πρόεδρο.

Μηνύματα για την αναγκαιότητα ανανέωσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τον ΟΗΕ, δια μέσου της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση πιστεύει ότι θα βρει κατανόηση για την αναγκαιότητα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση που είχε η κ. Σπέχαρ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η κ.. Σπεχαρ ζήτησε τη συνάντηση ενόψει της  αναχώρησης της για Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη, για τη συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο Πρόεδρος, είπε, «υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η παρουσία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και η ειρηνευτική αποστολή της».

«Κατανοώντας ότι γίνονται συζητήσεις και υπάρχουν σκέψεις για αναθεώρηση, εντούτοις στη συζήτηση με την κ. Σπέχαρ υπογράμμισε τους λόγους που στην Κύπρο, ειδικά σήμερα, πρέπει να συνεχιστεί η αποστολή που διασφαλίζει μεταξύ άλλων ότι αποφεύγονται τριβές, εστίες έντασης, κάτι που είναι απαραίτητο ειδικά τώρα που είμαστε σε συνθήκες επανέναρξης διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο «το δεύτερο μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω της κ. Σπέχαρ, αφού μάλιστα και η ίδια του το ζήτησε, είναι η ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όπως έχει βεβαίως καταθέσει και στην ίδια την κ. Λουτ και η αναμονή της επόμενης επίσκεψης της κ. Λουτ για να συνεχιστεί η προσπάθεια, να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς και να έχουμε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Σε ερώτηση αν θα εισακουστεί η Κυπριακή Κυβέρνηση για το ζήτημα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, σε όχι πολλές μέρες είναι η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας».

«Πιστεύουμε επειδή η κυπριακή Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, της διπλωματικής αποστολής αλλά και με αρκετές επαφές που έχει κάνει ο κατ’ ιδίαν ο Πρόεδρος μέχρι τώρα έχουμε καλλιεργήσει το έδαφος, έχουμε προβάλει τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και πιστεύουμε ότι θα βρούμε κατανόηση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν αποτελεί και άποψη του ΟΗΕ η ανάγκη διατήρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «ναι, είναι θετικό και θα πρέπει να το συμπληρώσουμε στην όλη εικόνα ότι η άποψη των Ηνωμένων Εθνών είναι παρόμοια με αυτή της Κυπριακής Κυβέρνησης». Και φυσικά, πρόσθεσε, «τα Ηνωμένα Έθνη πιστεύουν επίσης ότι υπάρχει λόγος που πρέπει να διατηρηθεί η αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο».

Σε ερώτηση αν υπάρχει πληροφόρηση για την άφιξη της κ. Λουτ στο νησί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά. «Δεν υπάρχει καμία νέα πληροφόρηση. Περιμένουμε από την κ. Λουτ να ειδοποιήσει και να έχουμε την επόμενη συνάντηση», είπε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top