ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών ο προϋπολογισμός του ΚΥΠΕ

Παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών ο προϋπολογισμός του ΚΥΠΕ

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών παρέπεμψε τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ο Προϋπολογισμός του ΚΥΠΕ, επρόκειτο να παραπεμφθεί προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών , αλλά μετά από αίτημα της Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών Ελένης Μαύρου, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε όπως ο Προϋπολογισμός του ΚΥΠΕ συζητηθεί από την Επιτροπή Εσωτερικών.

Με βάση το σημείωμα που συνοδεύει τον Προϋπολογισμό, ο τελικός ισοσκελισμένος Προϋπολογισμός περιλαμβάνει έσοδα και έξοδα ύψους €2.602.049.

Το ποσό της συνολικής δημόσιας ενίσχυσης είναι ύψους €2.327.049, υπερβαίνοντας δηλαδή κατά €27.049 το όριο που έχει συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών ως κρατική ενίσχυση προς το ΚΥΠΕ, με την επιφύλαξη ότι σε περίπτωση που ο Προϋπολογισμός δεν υλοποιηθεί στο έπακρο, δεν θα απαιτηθεί η καταβολή οποιασδήποτε πρόσθετης πίστωσης.

Διαπιστώνεται μείωση δαπανών κατά €193.718 σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2018. Ορισμένες αυξήσεις σε δαπάνες αφορούν ανελαστικές δαπάνες σε θέματα προσωπικού, όπως στο άρθρο 105 (Απασχόληση εργοδοτούμενων αορίστου χρόνου) κατά €5.029, στο άρθρο 107 (Δέκατος Τρίτος) κατά €2.183 και στο άρθρο 123 (Αποζημίωση Κυριακάτικης Εργασίας) κατά €13.000. Επιπρόσθετα σημειώνεται αύξηση κατά €30.000 στο άρθρο 747 που αφορά την Τεχνολογική Αναβάθμιση και πιο συγκεκριμένα την αντικατάσταση του παλαιού συστήματος διαχείρισης ειδήσεων. Τα ποσά που αφορούν την πρόσβαση στις υπηρεσίες του Πρακτορείου όλων των Υπουργείων (€350.172) και τη διάθεση της φωτογραφικής Υπηρεσίας στον εγχώριο Τύπο (€94.681) καταβάλλονται στο ΚΥΠΕ κατόπιν αιτήματος πληρωμής προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο αρχικός Προϋπολογισμός του ΚΥΠΕ, όπως υποβλήθηκε με επιστολή ημερ. 9/8/2018, έτυχε αναθεώρησης από τη Διεύθυνση του Πρακτορείου, κατόπιν υποδείξεων του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς συμπεριλήφθηκε ποσό δημόσιας ενίσχυσης ύψους €2.388.942, υπερβαίνοντας κατά €88.942 το ποσό που συμπεριλήφθηκε στο κονδύλι του Υπουργείου Εσωτερικών ως δημόσια ενίσχυση για το ΚΥΠΕ για το 2019.

Διαπιστώθηκε η προσθήκη τεσσάρων νέων θέσεων στη δομή του προσωπικού, συγκεκριμένα δύο (2) Συντακτών, ενός (1) Λειτουργού Πληροφορικής και ενός (1) Διαχειριστή Διαδικτύου και Γραφικών, το οποίο και αποτέλεσε την ουσιαστική αύξηση στα έξοδα, με την προσθήκη πρόνοιας για μισθοδοσία έξι μηνών.

Σε συνέχεια οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών για διαμόρφωση του Προϋπολογισμού αναφορικά με τις εν λόγω νέες θέσεις προσωπικού, έτσι ώστε ο Προϋπολογισμός να είναι σε πλήρη συμμόρφωση με την εγκύκλιο ημερ. 6/6/2018 του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία η δημιουργία νέων θέσεων εξετάζεται μόνο με την κατάργηση ισάριθμων εγκριμένων θέσεων, το ΚΥΠΕ υπέβαλε καινούρια Πρόταση Προϋπολογισμού.

Ο Προϋπολογισμός του ΚΥΠΕ εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του σώματος στις 2 Ιανουαρίου 2019.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top