ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Καλύπτουν τα έξοδα υπαλλήλων Υδατοπρομήθειας και των οικογενειών τους για εξωτερικούς γιατρούς εκτός ΓεΣΥ

ΚΥΠΡΟΣ: Καλύπτουν τα έξοδα υπαλλήλων Υδατοπρομήθειας και των οικογενειών τους για εξωτερικούς γιατρούς εκτός ΓεΣΥ

Εάν θελήσουν να επισκεφτούν οποιοδήποτε ιατρό εκτός του Γενικού Συστήματος Υγείας, το κράτος είναι πρόθυμο να τους καλύψει τα έξοδά τους και αυτό μόνο για όσους είναι υπάλληλοι στην Υδατοπρομήθεια. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», αυτή είναι η απόφαση σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους της Υδατοπρομήθειας αλλά και οικογενειακά τους πρόσωπα τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν θελήσουν να επισκεφτούν έναν ιατρό που είναι ενταγμένος στο ΓεΣΥ.

Το κράτος δίνει την ευκαιρία στα εν λόγω πρόσωπα να επισκεφτούν, δικής τους επιλογής και ειδικότητας ιατρό, καλύπτοντάς τους το 80% των εξόδων τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε επιστολή του διευθυντή του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, ημερομηνίας 17 Ιουλίου, αναφέρεται ότι στην τελευταία συνεδρία του Συμβουλίου, το οποίο έλαβε υπόψη την έλλειψη που παρατηρείται σε σημαντικές ειδικότητες ιατρών στους καταλόγους του ΓεΣΥ, αποφάσισε όπως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019, συνεχιστεί η κάλυψη των εξωνοσοκομειακών εξόδων στη βάση των καλύψεων που παρέχονταν μέχρι τις 31/5/2019.

Επίσης, σε επιστολή ημερομηνίας, 22 Ιουλίου 2019, αναφέρεται πως ανάλογη διευθέτηση προωθείται και σε άλλους οργανισμούς δημοσίου δικαίου (όπως η CYTA).

Όπως αναφέρει ο «Φ», ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού Σωκράτης Μεταξάς, ανέφερε πως η ρύθμιση είναι προσωρινή και πως τα αιτήματα του προσωπικού θα εξετάζονται προτού εγκριθούν. Τέλος, ανέφερε ότι για το θέμα επήλθε συμφωνία με τις συντεχνίες των εργαζομένων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top