ΔΙΕΘΝΗ

Σύννομη έκρινε την αναστολή λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου δικαστήριο του Λονδίνου

Σύννομη έκρινε την αναστολή λειτουργίας του βρετανικού κοινοβουλίου δικαστήριο του Λονδίνου

Απορρίφθηκε από δικαστήριο του Λονδίνο η προσφυγή πολιτών και πολιτικών κατά της νομιμότητας και συνταγματικότητας της απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Η επιχειρηματίας Τζίνα Μίλερ, υποστηριζόμενη μεταξύ άλλων από τον πρώην πρωθυπουργό σερ Τζον Μέιτζορ, υποστήριζε στην προσφυγή της ότι η διάρκεια της αναστολής, σχεδόν πέντε εβδομάδες, είναι πρωτοφανής και συνιστά κατάχρηση εξουσίας εν μέσω μιας περιόδου εθνικής κρίσης.

Ο δικαστής απέρριψε την προσφυγή, αλλά αποφάσισε να επιτρέψει την αναπομπή της υπόθεσης απευθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 17 Σεπτεμβρίου.

Η κα Μίλερ δήλωσε απογοητευμένη από την ετυμηγορία, αλλά είπε πως δεν θα εγκαταλείψει «τη μάχη για τη δημοκρατία».

Ανάλογη προσφυγή έχει απορριφθεί από δικαστήριο του Εδιμβούργου και εξετάζεται πλέον από εφετείο. Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα και θεωρείται πιθανό και αυτή η υπόθεση να οδηγηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε εκκρεμότητα είναι επίσης προσφυγή κατά της αναστολής του κοινοβουλίου σε δικαστήριο του Μπέλφαστ.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top