ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: «Αφού ξύπνησαν τον κοιμώμενο γίγαντα θα υποστούν και τις συνέπειες»

Ερντογάν: «Αφού ξύπνησαν τον κοιμώμενο γίγαντα θα υποστούν και τις συνέπειες»

“Τα επεισόδια στην Μεσόγειο δεικνύουν ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή (29/9) κατά την τελετή παράδοσης της νέας κορβέτας “Κιναλιαντα" στον τουρκικό στρατό.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “δεν ξεχάσαμε ποτέ την ταλαιπωρία που πέρασε η Τουρκία στο θέμα των εξοπλισμών και των πυρομαχικών”, ενώ μίλησε για τις επιτυχίες της Τουρκίας στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

“Ειδικά τα τελευταία έξι χρόνια η αιτία της ταλαιπωρίας που υποστήκαμε, την μία μετά την άλλη, ήταν να εμποδίσουν την Τουρκία να πετύχει αυτό το στόχο. Το έλεγα συνέχεια ότι δεν μπορούν να πετύχουν. Αλλά αφού ξύπνησαν τον κοιμώμενο γίγαντα θα υποστούν και τις συνέπειες”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως “τα επεισόδια στην Μεσόγειο, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, καταδεικνύουν ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα”.

Η κορβέτα Κιναλίαντα (Πρώτη) η οποία είναι η τέταρτη στη σειρά που έχει λάβει το όνομα της από το πρώτο νησί των Πριγκιποννήσων της θάλασσας του Μαρμαρά έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα έχουν σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς. Για την κορβέτα η ταχύτητα της οποίας θα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 54 χιλιόμετρα έχει σχεδιαστεί και ειδικό λογότυπο από τον καθηγητή Ομέρ Ερκμέν ο οποίος από το 2001 μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει πάνω από 300 σήματα για τις ανάγκες του τουρκικού στόλου.

Στο λογότυπο αναγράφεται το σλόγκαν “Έχουν αφιερωθεί στην Γαλάζια Πατρίδα”.

Στο λογότυπο απεικονίζεται επίσης η κορβέτα F514 μπροστά από το πορτρέτο του ιδρυτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, η τουρκική σημαία, ένας πύραυλος να εκτοξεύεται από την κορβέτα και ένα ελικόπτερο που θα έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται στην κορβέτα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top