ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετά την «αναγέννηση» του Ζαχίντ, περιμένουν και… «restart» από Κολοβό και άλλους δύο

Μετά την «αναγέννηση» του Ζαχίντ, περιμένουν και… «restart» από Κολοβό και άλλους δύο

Μετά τους Ζαχίντ και Μπουζούκη, το «τριφύλλι» περιμένει και από τους Γιόχανσον, Ινσούα και Κολοβό να βρουν τον καλό εαυτό τους.

Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο εμπεριείχε πολλαπλά οφέλη σε βαθμολογικό, ψυχολογικό και ομαδικό επίπεδο, αλλά και από πλευράς «αναγέννησης» προσώπων.

Πρώτος και καλύτερος ασφαλώς ήταν ο Γκίας Ζαχίντ, ένας παίκτης που είχε από άκρως προβληματική έως άθλια εικόνα στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Κόντρα στον Πανιώνιο έκανε το «step up», πήρε την ομάδα από το χεράκι και πιστοποίησε με εμφατικό τρόπο τις μεσοεπιθετικές/τεχνικές αρετές που διαθέτει και είχε επιδείξει τόσο στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, όσο και στο υψηλότερο επίπεδο (Τσάμπιονς Λιγκ) με τον ΑΠΟΕΛ.

Εάν από την εξίσωση αφαιρεθεί ο Μπαρτ Σένκεφελντ, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πρόλαβε να… προβληματίσει κανέναν μια και απουσίασε από τις «σφαλιάρες» των τριών πρώτων αγωνιστικών, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στις πρώτες του συμμετοχές υπήρξε αρχοντικός όσο και εντυπωσιακός από πάσα άποψη, ο επόμενος της κατηγορίας είναι ο Γιάννης Μπουζούκης.

Σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος στη Νέα Σμύρνη και έδειξε ότι αρχίζει να βρίσκει τον καλό εαυτό του που τόσο πολύ ανάγκη έχει η ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, παρότι έβγαλε αντίδραση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου άξιζε τη νίκη και εν συνεχεία κατέκτησε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα στην παραδοσιακά δύσκολη έξοδό του στην πλατεία.

Σε επίπεδο προσώπων, οι «πράσινοι» περιμένουν σαφώς περισσότερα απ’ όλους τους παίκτες και ευελπιστούν ότι τουλάχιστον τρεις εξ αυτών θα βρουν άμεσα τον καλό τους εαυτό.

Ο λόγος για τους Ματίας Γιόχανσον, Εμάνουελ Ινσούα και Δημήτρη Κολοβό που έως τώρα εμφανίζονται κατώτεροι των προσδοκιών και της πραγματικής τους αξίας.

Ο Γιόχανσον αποτελεί φάντασμα του εαυτού του στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενόσω πέρυσι είχε σταθερά καλή απόδοση, με τέσσερα γκολ σε 21 ματς, παρότι δεξιός φουλ μπακ.

Ο δε Ινσούα ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού πέρυσι. Πέραν των δύο (εντυπωσιακών) γκολ και της μίας ασίστ του ενεργητικού του σε 27 ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, επέδειξε αξιοπρόσεχτη ισορροπία ανασταλτικά και δημιουργικά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών ομάδων που βολιδοσκόπησαν τους «πράσινους» το καλοκαίρι, αλλά έφαγαν «πόρτα» για την παραχώρησή του.

Το γεγονός ότι υπάρχει σε επαρκές εύρος χρόνου εικόνα για το τι μπορούν να κάνουν οι δύο παραπάνω πλάγιοι αμυντικοί, δίνει βάσιμες ελπίδες ότι μπορεί να ξαναβρούν τη χαμένη τους φόρμα.

Είναι δε σαφές ότι εάν δεν υπήρχαν οι προηγούμενες σεζόν τους στον Παναθηναϊκό, με την εικόνα τους τις πρώτες αγωνιστικές, θα έρχονταν πιθανότατα αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της πλήρους απαξίωσης.

Ο 26χρονος Δημήτρης Κολοβός αποτελεί διαφορετική περίπτωση, από τη στιγμή που δεν ήταν τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα, ωστόσο άπαντες στη χώρα μας γνωρίζουν το εύρος των δυνατοτήτων του.

Προς το παρόν δεν το βλέπουμε στο γήπεδο και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν απαιτήσεις για αυτόν.

Ο Κολοβός δεν είναι χθεσινός στο ελληνικό πρωτάθλημα, βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία και η απόκτησή του ήρθε στην προσπάθεια για «restart» της καριέρας του, με την επιστροφή του στην Εθνική Ελλάδας και με τέσσερα γκολ και μία ασίστ στην 6μηνη παρουσία του στην Ομόνοια, όπου κατέγραψε 18 συμμετοχές.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top