ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για απεργίες και μεταναστευτικό

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για απεργίες και μεταναστευτικό

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” με αφορμή τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο αλλά και τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Η επιλογή του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αναρτήσει κριτικό σχόλιο για τη χθεσινή 24ωρη απεργία, προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απαντήσει με ανάρτηση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα: “Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ακραία συντηρητικής του αντίληψης για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. Ούτε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, δε θα το έγραφε καλύτερα. Δυσανεξία στις απεργίες, δυσανεξία στη διαφορετική άποψη, δυσανεξία στα εργασιακά δικαιώματα, δυσανεξία και στη Δημοκρατία. Όλα αυτά είναι σημάδια καθεστωτικής νοοτροπίας. Επειδή κέρδισε τις εκλογές, νομίζει ότι δε θα πρέπει κανείς να τον ενοχλεί. Κόμματα, κοινοβουλευτικές διαδικασίες, εφημερίδες, απεργοί. Όλοι σιωπή! Ενοχλείται ο κος Πρωθυπουργός...”

Παράλληλα, αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει και για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και του ζητήματος του υπερπληθυσμού στα Κέντρα Υποδοχής και Κράτησης στα ελληνικά νησιά. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία προβλέπουν αυστηροποίηση των διαδικασιών και σκληρότερους ελέγχους προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για “ακροδεξιές λογικές”. “Λάδι στη φωτιά” ήρθαν να ρίξουν και οι δηλώσεις του υπουργού Μάκη Βορίδη, ότι όσοι εισέρχονται παράνομα δεν έχουν δικαίωμα ανθρωπιστικής βοήθειας. Από την πλευρά της η κυβέρνηση απαντά ότι κλήθηκε να διαχειριστεί ένα σοβαρό πρόβλημα που κληρονόμησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, διαχειρίστηκε το ζήτημα ιδεοληπτικά.

AΠΟ: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top