ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απηυδισμένος συνταξιούχος με κολοστομία, μιλά στο ThemaOnline: «Πληρώνω δυο φορές για ΓεΣΥ» - Άμεση ευαισθητοποίηση από Υπ. Υγείας

Απηυδισμένος συνταξιούχος με κολοστομία, μιλά στο ThemaOnline: «Πληρώνω δυο φορές για ΓεΣΥ» - Άμεση ευαισθητοποίηση από Υπ. Υγείας

«Είμαι συνταξιούχος, καρκινοπαθής, με επέμβαση κολοστομίας και καλούμαι να καταβάλω αντίτιμο πέραν των όσων μου αποκόπτονται για συμμετοχή μου στο ΓεΣΥ για να λάβω τα απαραίτητα, ενώ είμαι αναγκασμένος να περιμένω για ώρες στην ουρά…».

Απηυδισμένος συνταξιούχος από την Λάρνακα, ο οποίος βρίσκεται στην κατάσταση που μας περιέγραψε στις πιο πάνω αράδες, μίλησε επώνυμα στο ThemaOnline κι εξέφρασε έκπληξη για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η περίπτωσή του και η οποία τον φέρνει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

«Αναλώσιμα για την κολοστομία μπορούμε να προμηθευτούμε μόνο από τα δημόσια νοσηλευτήρια. Την προηγούμενη φορά που τα προμηθεύτηκα, ο προσωπικός ιατρός μού έγραψε μια συνταγή και πήγα κατευθείαν στο φαρμακείο του δημόσιου νοσοκομείου, όπου με προμήθευσαν με τα απαραίτητα» μας είπε αρχικά ο κ. Σ.

Και πρόσθεσε: «Τις προάλλες ο γιατρός μου μού έγραψε την ίδια συνταγή και πήγα όπως και την προηγούμενη φορά στο φαρμακείο του νοσοκομείου. Όμως εκεί με ενημέρωσαν ότι άλλαξε η πολιτική. Μου είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένω στη σειρά, να κάνω εγγραφή και να καταβάλω αντίτιμο 6 ευρώ για την επίσκεψη στο δημόσιο νοσηλευτήριο».

Ο κ. Σ. σχολίασε: «Όπως καταλαβαίνετε, εδώ τίθενται κάποια ζητήματα. Πρώτον, αποκόπτεται η εισφορά μου για το ΓεΣΥ από τη σύνταξη και με λίγα λόγια με υποχρεώνουν να καταβάλω ακόμη 6 ευρώ. Να διπλοπληρώσω, δηλαδή. Πέραν τούτου, θα πρέπει να κάνω εγγραφή και να περιμένω για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ουρά, έχοντας τόσο σοβαρά θέματα υγείας. Πραγματικά δεν ξέρω πώς να βρω το δίκιο μου».

Το ThemaOnline έθεσε υπόψιν αρμόδιου λειτουργού το ζήτημα που προέκυψε και συγκεκριμένα στην Αναστασία Ανθούση, διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Υγείας.

Όπως μας ανέφερε, βάσει των γεγονότων που της μεταφέραμε, η παροχή αναλωσίμων για την κολοστομία εμπίπτουν στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2020.

«Απ΄ όσα μου μεταφέρετε, είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος κύριος είχε μεταβεί στο νοσοκομείο για να λάβει τα αναλώσιμα για την κολοστομία πριν από τον Αύγουστο» είπε η κα Ανθούση, εξηγώντας ότι υπήρχε μια περίοδος χάριτος το καλοκαίρι και ότι για κάποιες κατηγορίες ασθενών υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση λόγω της μεταβατικής περιόδου.

Η διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Υγείας, μας ανέφερε ότι αυτό που ζητείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η καταβολή 6 ευρώ για την επίσκεψη στο δημόσιο νοσηλευτήριο. Τέλος, δεσμεύτηκε να διερευνήσει περαιτέρω την περίπτωση του ασθενούς.

Να σημειωθεί ότι ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τις επαρχίες Λάρνακας-Αμμοχώστου, Γιώργος Καροτσάκης, δεν ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες κλήσεις μας κι ενώ τον είχαμε ενημερώσει σχετικά μέσω μηνύματος για τον λόγο που επικοινωνήσαμε μαζί του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top