ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 'Αν η Τουρκία δεν κηρύξει εκεχειρία, θα υποστεί επιπλέον κυρώσεις'

ΗΠΑ: 'Αν η Τουρκία δεν κηρύξει εκεχειρία, θα υποστεί επιπλέον κυρώσεις'

Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν διεμήνυσε την Τετάρτη (16/10) ότι θα επιβληθούν περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις από την Ουάσιγκτον σε βάρος της Τουρκίας στην περίπτωση που η Αγκυρα εξακολουθήσει να αρνείται να κηρύξει κατάπαυση του πυρός και συνεχίσει την επίθεσή της εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Οι νέες κυρώσεις μπορεί να στοχοθετήσουν περισσότερους Τούρκους υπουργούς, ή τουρκικές εταιρείες, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι ένας κατάλογος δυνητικών στόχων δόθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και στον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, που αναμένεται να συζητήσουν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα την Πέμπτη (17/10).

"Διαβουλευόμαστε με το υπουργείο Εξωτερικών και με την κοινότητα [των υπηρεσιών] πληροφοριών", είπε ο Μνούτσιν.

Οι κυρώσεις ίσως έχουν βαριές "συνέπειες" αν κριθεί "αναγκαίο", πρόσθεσε.

Ως η χώρα που τυπώνει το κύριο "αποθεματικό νόμισμα του κόσμου", σημείωσε ο Στίβεν Μνούτσιν, "θα μπορούσαμε από αύριο να αναστείλουμε όλες τις συναλλαγές χρηματοπιστωτικών οργανισμών [που έχουν δοσοληψίες] με την Τουρκία".

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε "περίπλοκη" την "κατάσταση" στη βόρεια Συρία, όπου αναμετρώνται "η Τουρκία, σύμμαχός μας στο NATO, και οι Κούρδοι, που πολέμησαν το ΙΚ μαζί μας".

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top