ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι τράπεζες, η φοροδιαφυγή και τα διαβατήρια σε Καμποτζιάνους

Οι τράπεζες, η φοροδιαφυγή και τα διαβατήρια σε Καμποτζιάνους

Διάφορα θέματα απασχόλησαν τον Κυπριακό Τύπο την Πέμπτη 24/10.

 

Το Κυπριακό, η έρευνα που ανακοινώθηκε για το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου σε σχέση με την παραχώρηση διαβατηρίων σε Καμποτζιανούς που αναφέρονται σε δημοσίευμα του Reuters, τα κυκλώματα εμπορίας προσώπων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες και η έγκριση νομοσχεδίου για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.
 
«Ο Πακιστανός φωτογραφίζει τα κυκλώματα», είναι ο τίτλος του κύριου πρωτοσέλιδου της «Αλήθειας» που γράφει ότι η περίπτωση ενός παράνομου μετανάστη από το μακρινό Πακιστάν αποδεικνύει με τον πιο τρανταχτό τρόπο την ύπαρξη κυκλωμάτων που βοηθούν, έναντι φυσικά οικονομικών ανταλλαγμάτων, πολίτες τρίτων χωρών να έρχονται παράνομα στην Κύπρο και αναφέρεται σε σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την περίπτωση του συγκεκριμένου μετανάστη.  Αλλού γράφει ότι η Βελγίδα παραολυμπιονίκης Μαρίκε Βερβόορτ που είχε υπογράψει τον θάνατό της από το 2008 το υλοποίησε προχθές. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι το Υπουργικό ενέκρινε νομοσχέδιο με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
 
 Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Απόφαση για “έρευνα” που θα είναι …έλεγχος» και γράφει ότι επιπρόσθετη αξιολόγηση των Καμποτζιανών για τους οποίους γίνεται αναφορά στο Reuters μέσω της συνδρομητικής εμπορικής βάσης δεδομένων εξειδικευμένου οίκου δέουσας επιμέλειας, τις υπηρεσίες του οποίου το ΥΠΕΣ χρησιμοποιεί από το 2018, είναι η έρευνα που εξήγγειλε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αλλού γράφει ότι δρόμοι έγιναν ποτάμια, δέντρα ξεριζώθηκαν, υποστατικά πλημμύρισαν και σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα από το πέρασμα του «Θησέα» στη Λεμεσό. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι απόλυτη ικανοποίηση εκφράζει η Άγκυρα για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Πρόεδρο Ρωσίας και Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συρία.
 
«Αναμένει επιστολές ο ΓΓ» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» που γράφει στο κύριο του θέμα ότι επιστολές προς τον ΓΓ του ΟΗΕ με τις οποίες θα καταγράφουν τί έπραξαν και τί άλλο προτίθενται να κάνουν στο Κυπριακό θα στείλουν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί και ότι τα σημειώματα έχουν ζητηθεί από τον περασμένο Ιούλιο από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Αλλού γράφει ότι ενώ το σκηνικό με τις εξετάσεις τετραμήνων στην Α’ τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες δυσκολίες και τα μπερδέματα μέσα στα σχολεία. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται στην φρικτή ανακάλυψη 39 νεκρών σε κοντέινερ φορτηγού στο Έσεξ της Βρετανίας ανάμεσα στους οποίους και ένας έφηβος.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Πάλι βγήκαν κερδισμένες οι τράπεζες» γράφει ότι τρίβουν τα χέρια τους οι τράπεζες από το πρώτο τεστ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αφού χθες πουλήθηκε το 90% των ακινήτων που βγήκαν σε πλειστηριασμό και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από την επιφυλασσόμενη. Αλλού γράφει ότι έρευνα του στιλ «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» ανακοίνωσε χθες η Κυβέρνηση προκαλώντας νέες αντιδράσεις για τα «χρυσά» διαβατήρια στους Καμποτζιανούς. Σε άλλο θέμα η «Χ» κάνει λόγο για επιβάρυνση περιβάλλοντος και υγείας στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου και αναφέρεται στα χημικά που απελευθερώνονται με τις μονάδες επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων.
 
«Νέος αυστηρός νόμος για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της αγγλόφωνης εφημερίδας “Cyprus Mail” στο οποίο γράφει ότι το Υπουργικό ενέκρινε την Τετάρτη νομοσχέδιο που στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας είσπραξης φόρων από το κράτος, περιλαμβανομένης της υποχρέωσης όλων για υποβολή φορολογικής δήλωσης. Αλλού γράφει ότι οι αρχές εκφράζουν ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης μετά την προειδοποίηση χθες για ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες μερικές ημέρες. Σε άλλο θέμα η “CM” αναφέρεται στην τελετή ενθρόνισης του Ιάπωνα αυτοκράτορα και της συζύγου του στην οποία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε η Πρώτη Κυρία.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top