ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Προέδρου Βουλής με Πρόεδρο της ΚΣΣΕ

Συνάντηση Προέδρου Βουλής με Πρόεδρο της ΚΣΣΕ

υνάντηση με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Liliane Maury Pasquier είχε την Παρασκευή (25/10) ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

ύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, Στέλλα Κυριακίδου και ο Γενικός Γραμματέας της Συνέλευσης, Wojciech Sawicki. 

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Πρόεδρο της ΚΣΣΕ για το Κυπριακό πρόβλημα.  Ανταλλάγησαν στη συνέχεια απόψεις για τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης στη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. 

Η Πρόεδρος της Συνέλευσης ενημέρωσε συναφώς τον κ. Συλλούρη για την ενεργοποίηση κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης προκλήσεων, μεταξύ των θεσμικών οργάνων του οργανισμού όταν κράτος μέλος παραβιάσει συμβατικές του υποχρεώσεις.  Αντάλλαγησαν επίσης απόψεις για άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η Πρόεδρος της Συνέλευσης κα Pasquier, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά της Επικεφαλής και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ .

Οι εργασίες της Διάσκεψης ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (25/10).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top