ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καλύτερα επίπεδα η κυνηγετική περίοδος ενδημικού θηράματος στην Επαρχία Πάφου

Σε καλύτερα επίπεδα η κυνηγετική περίοδος ενδημικού θηράματος στην Επαρχία Πάφου

Σε καλύτερη επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί φέτος η κυνηγετική περίοδος ενδημικού θηράματος, στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Γιώργο Θεοδοσίου πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου Πάφου και αντιπρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κυνηγίου.

Ο κ. Θεοδοσίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ με αφορμή την αυριανή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου ενδημικού θηράματος, ανέφερε πως τα “ φτερωτά” όπως “πέρδικα, φραγκολίνα και φάσα” είναι σε καλύτερη χρονιά από πέρσι.

Στην Επαρχία Πάφου, ανέφερε, αναμένεται να εκδράμουν κυνηγοί από όλες τις Επαρχίες, ενώ ήδη κάποιοι εξ αυτών, έχουν κατασκηνώσει σε περιοχές της Επαρχίας. Ο κ. Θεοδοσίου ευχήθηκε καλά κυνήγια σε όλους τους κυνηγούς, ασφαλή κυνήγια σημειώνοντας πως προέχει πάντοτε η ασφάλεια των κυνηγών, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε και τις ξένες και ιδιωτικές περιουσίες .

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου Πάφου και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, ανέφερε πως η φετινή χρονιά και από τις καταμετρήσεις φαίνεται ότι θα είναι καλύτερη σε σύγκριση και με τις περασμένες χρονιές και στο περδίκι και στο λαγό.

Ο κ. Πιττοκοπίτης κάλεσε τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα θέματα χρήσης των όπλων και ασφάλειας αλλά και να σέβονται τις ξένες περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

Ενδεικτικά ανέφερε πως το κυνήγι είναι άθλημα και κάλεσε τους κυνηγούς να είναι ενημερωμένοι για τις προστατευόμενες και τις επιτρεπόμενες περιοχές, έχοντας κατά νου και τις πολύ αυστηρές ποινές που έχουν θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια με τη νέα νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Πιττοκοπίτη στην Επαρχία Πάφου αναμένεται να εκδράμουν πέραν των 8 με 9 χιλ. κυνηγών. Η Πάφος συνέχισε, είναι μια Επαρχία που διαχρονικά παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για τους κυνηγούς και είναι μια Επαρχία με πλούσια θηράματα και με πλούσιους βιότοπους .

Σημειώνεται πως η κυνηγετική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2019 και περιλαμβάνει 17 εξορμήσεις για το κυνήγι, κάθε Κυριακή και Τετάρτη. Αφορά στο κυνήγι λαγού, πέρδικας και φραγκολίνας και οι ανώτατοι επιτρεπόμενοι αριθμοί θηράματος ορίστηκαν για φέτος σε ένα λαγό, τέσσερις πέρδικες και μία φραγκολίνα.

Εξάλλου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, την περίοδο του κυνηγίου μέλη της Αστυνομίας θα εργάζονται διενεργώντας συστηματικούς ελέγχους για πάταξη της λαθροθηρίας, αλλά και για παροχή βοήθειας προς τους κυνηγούς όπου παραστεί ανάγκη, σε συνεργασία και με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top